Lukáš Hartig přichází do Bohemky

Bohemka získala do svého kádru výrazné jméno pro následující sezonu. Ve čtvrtek dopoledne podepsal v Bohemce smlouvu na jeden rok Lukáš Hartig. „Přichází zdarma z Olomouce na roční hostování a plnění ze strany Bohemky se bude odvíjet od jeho zdravotního stavu. Lukáš se vrací po zranění a věříme, že v záři by mohl nastoupit do mistrovských zápasů,“ říká k angažmá Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. Hartig se do Bohemky vrací po pěti letech, právě ve Vršovicích odstartoval hvězdnou kariéru, která ho vynesla až do reprezentace.

Lukáš Hartig přichází do Bohemky

Lukáš Hartig i při svém posledním angažmá v Olomouci dokázal, že je pořád hvězdou ligy. Jeho góly z počátku soutěže odrazily Olomouc ode dna tabulky a po Hartigově zranění se pak Olomouc střelecky trápila. Poté, co si přetrhl kolenní vazy po incidentu v restauraci, Olomouc Hartigovi vypověděla smlouvu, ale je stále jejím hráčem. „S Lukášem jsme byli v kontaktu již delší dobu a sledovali jsme jeho zdravotní stav. Chodil k našim doktorům, prošel lékařskými prohlídkami, až poté jsme s ním uzavřeli smlouvu. Těšíme se, že svými výkony znovu strhne diváky i celé mužstvo,“ věří ředitel klubu.

Jednatřicetiletý útočník začal s profi-fotbalem v roce 2000 právě v Bohemce, do které ho přivedl z Velimi trenér Petržela. Od té doby odstartovala Hartigova hvězdná kariéra, při které si prošel Spartou i Zenitem Petrohrad. „Jsem rád, že se můžu vrátit do Bohemky, která mi ve fotbalovém životě nejvíce dala. Těším se na lidi, těším se na mužstvo a doufám, že společně vybojujeme postup,“ říká Lukáš Hartig. V české lize má na svém kontě 82 startů, další desítky si připsal při svém tříletém působení v Rusku. Pak přestoupil do Artmedie Bratislava a poslední rok odehrál v Olomouci. „Zranění zastavilo skvěle rozběhlou sezonu. Levá noha už se mi dává pomalu dohromady, postupně začínám běhat a doufám, že ke konci srpna už se zapojím do tréninku. Nesmím nic uspěchat, ale zároveň už chci být na hřišti,“ přeje si rodák z Býchor, kde dodnes žije.

Lukáš Hartig začínal s fotbalem v rodných Býchorech, pak na sebe poprvé upozornil ve Velimi a odtud putoval do Bohemky. Pak jeho kariéra nabrala rychlé tempo a jeho jedinečný agresivní styl ho dostal přes Spartu až do bohatého Ruska. Patřil k největším objevům trenéra Petržely a také k miláčkům vršovického publika. Teď se vrací na začátek své profesionální kariéry, aby Bohemce vrátil to, co mu umožnila. „Jde o roční působení, které pak vyhodnotíme a pobavíme se o další spolupráci. V tuto chvíli to pro Bohemku neznamená žádnou velkou a Lukáš může být výraznou posilou. S trenérem Hotychem je Lukáš ve spojení a hlásí průběžný zdravotní stav,“ dodal Přibyl.