Týden drilu skončil

Před třemi lety se na Smejkalově boudě fotbalisté Bohemians 1905 poprvé připravovali na mistrovskou soutěž. Úplně nový kádr se do Vrchlabí vydal na první společné soustředění. Smejkalova bouda se stala tradičním letním domovem fotbalistů Bohemians a svoji trenérskou premiéru na soustředění si zde letos odbyli i noví trenéři. V pátek skončilo soustředění, které mělo za cíl probudit v hráčích fyzickou kondici a připravit základy pro náročný boj ve druhé lize. „Byl to vydařený týden. Většina hráčů pracovala výborně. Kladli jsme důraz na intenzitu tréninku a na regeneraci, která je v tomto období také důležitá,“ shrnul základní prvky soustředění Pavel Hoftych. „Je důležité, že nikdo neměl zdravotní problémy. Vyhnuli jsme se jakýmkoliv svalovým zraněním,“ dodal.

Týden drilu skončil

Od neděle do pátku se jednadvacet fotbalistů připravovalo na druholigovou sezonu. „Dorazil za námi i Vlasta Karal, o kterém jednám s Hradcem Králové,“ připomenul kouč jméno jednadvacátého hráče. Smejkalova bouda nabídla tradičně skvělý servis. Ekofarma je vybavena všemi důležitými prvky pro fotbalové soustředění. Nechybí výborná rehabilitace, o kterou pečovali maséři Hric a Šimeček, zpestřením byl fotbal v písku, okolí nabízí dostatek kopců pro výjezdy na kole a pro výběhy, pro osvěžení po náročném dni je zde bazén a v neposlední řadě i dvě fotbalová hřiště. „Ty mají tu výhodu, že jsou na vrchu sjezdovky a my jsme bydleli pod sjezdovkou. Takže dostat se na hřiště byl už kus tréninkové jednotky,“ usmíval se trenér Pavel Hoftych.

„Kluci jsou připraveni vyhrát Tour de France,“ říkal s úsměvem kouč po absolvování dvou náročných cyklistických etap, které fotbalisty zavedly na vrcholky Krkonoš. „Vsadili jsme na dvoufázové tréninky s důrazem na regeneraci. Důležitá byla intenzita a pestrost. Takže jsme jezdili na kole i běhali,“ dodal Hoftych. Stejně jako předchozí trenéři, i současní chtějí spolupracovat s fyzioterapeutkou Hamáčkovou, která nabízí zajímavé alternativy posilovacích a stabilizačních cviků. Na speciálních konstrukcích a lanech hráči posilují a zároveň se učí novým, správným návykům. „Už na ta cvičení chodím dlouho a pomáhají mi,“ svěřil se Honza Morávek.

Sousředění ve Vrchlabí neuniklo ani pozornosti fanoušků Bohemians. Hned na začátku týdne mělo mužstvo vzácnou návštěvu. „Přišli místní fanoušci Bohemky, že se dozvěděli o našem soustředění. Přinesli nám vlajku, tak jsme ji pověsili v hlavní místnosti, abychom měli na paměti, pro koho tady dřeme,“ popisoval asistent trenéra Pavol Švantner původ zelenobílé vlajky s nápisem „Krakonošovo“ a znakem Bohemky.

Týdenní dril skončil v pátek a celé mužstvo dorazilo do Ďolíčku v pátek odpoledne. „Víkend je volný. Kluci musí přijít na jiné myšlenky, protože příprava je dlouhá a nelze každý den jen trénovat,“ říká Pavel Hoftych. V pondělí se schází jak A-tým, tak poprvé i B-tým. Ve středu pak čeká na Klokany první přípravný dvojzápas v Nymburce. Proti Hradci Králové nastoupí hráči A-týmu. Nejprve v 10:30 a poté ve 12:30.