Boj se soupeřem a s vedrem

Úmorné vedro, pětatřicet stupňů Celsia, bezvětří – to byla drastická kombinace pro fotbalisty, kteří vyběhli ve středu přes poledne k přípravným zápasům. A že jich v Nymburce bylo… Na jednom hřišti se proháněli hráči Viktorie Žižkov a Trenčína, na druhé síly změřila Bohemka proti Hradci Králové. Gólů padalo hodně. Zápasy ukázaly nedostatky i přednosti. Pro trenéra Hoftycha byly první dva přípravné zápasy s Hradcem Králové premiérovým testem na lavičce. „Jsem rád, že jsem mohl kluky vidět přímo v zápase, protože to ukáže daleko více než trénink,“ prohlásil po dvojutkání Pavel Hoftych. Bohemka dvakrát prohrála 2:3, ale herně se jednalo o vyrovnané zápasy.

Boj se soupeřem a s vedrem

„Výsledky mohly být lepší, ale udělali jsme více individuálních chyb,“ upřesnil Hoftych a zřejmě narážel na laciné branky zejména v prvním zápase, kdy zaspala obrana a při poslední brance i gólman Sňozík. Ve druhém utkání mohl skóre srovnat Ivan Hašek z penalty, ale vysoko přestřelil. „Den před utkáním jsme měli náročné tréninky, proto dochází k mnoha nepřesnostem. Spíše mě zajímá chování hráčů na hřišti, teď myslím to fotbalové, vůle zlomit zápas a podobné vlastnosti,“ dodává Hoftych.

V obou zápasech se objevili hráči A-týmu, které doplnili tři fotbalisté z rezervy – Jakobovský, Formáček a Brhlík. Navíc se s týmem připravuje i Jiří Rychlík, kterému skončilo hostování na Dukle a v Bohemce má ještě rok smlouvu.  Ten se představil na levé straně obrany ve druhém utkání. „Chci vidět co nejvíce hráčů, abychom měli z čeho vybírat. Nejprve chci vidět vlastní zdroje, pak se můžeme poohlédnout po doplnění, ale nemá cenu kupovat srovnatelné hráče na jednotlivé posty, protože tento kádr svou kvalitu má,“ říká Hoftych. Úvodní dva zápasy mu ukázaly dobré individuální výkony, ale také naivní chyby. „Potěšili mě Bálek a Škoda, kteří se dvakrát prosadili v útoku.“

Nikdo se nezranil, všichni přežili úmorné vedro. To se týkalo i přibližně padesáti diváků, kteří utkání přihlíželi a vytrvale fandili Klokanům. Hráči měli v průběhu poločasů pauzy na pití, diváci museli na občerstvení počkat až po zápase. V první herní prověrce Bohemka nepropadla, ale odkryly se i nedostatky. „Raději, ať teď vidíme, jaké má tým problémy, než abychom na to přišli v průběhu sezony. Po výhře 4:0 bychom se všichni plácali po zádech, teď alespoň vidíme, co musíme napravovat,“ bral si z obou zápasů tu lepší stránku Pavel Hoftych a začal připravovat hodnocení na druhý den.