Na úvod soustředění remíza

V neděli po poledni mužstvo Bohemians odjelo na herní soustředění do Německa, kde stráví následující týden a odehraje čytři zápasy. První utkání čekalo na Klokany hned v neděli po příjezdu do Pockau. Od pěti hodin po deštivém dni se zelenobílí museli vypořádat z těžkým terénem a důrazným soupeřem. Nakonec i druhé víkendové utkání skončilo 0:0, tentokrát byl soupeřem Bohemians Zwickau. "Tentokrát jsme měli vyhrát, dostali jsme se do šancí, ale neproměnili jsme je. Soupeř byl přesně takový, jakého jsme potřebovali. Důrazní a zkušení hráči dobře bránili a my jsme nedokázali dát gól," řekl po zápase Pavel Hoftych. "Obranná část se zvedá, ještě musíme zlepšit ofenzívu. Hráči získávají návyky, které po nich chceme a to je dobré znamení."<br /> <br /> Sestava ze&nbsp;<a href="http://www.fc-bohemians.cz/zapasy/zapas.aspx?kod=838">zápasu s Zwickau.</a>

Na úvod soustředění remíza

Soustředění bude zaměřeno především na herní stránku. "Už žádné velké běhání. Budeme hodně pracovat s balonem a nacvičovcat různé herní situace, což by mělo zlepšit i ofenzivní činnost mužstva. Pro německému soupeři jsme měli několik dobrých šancí, ale ve finální fázi jsme zklamali," dodal Hoftych. Za Zwickau nastpupili bývalí spoluhráči Marka Nikla z Norimberku, i dvě posily z Aue. Soupeř se nedostal do větší šance, ale tvrdě bránil. "Takové zápasy nás čekají ve druhé lize. Důrazní soupeři, kteří se nikam hnát nebudou," poznamenal Hoftych.

Na soustředění odjeli všichni hráči A-týmu, navíc se k nim přidal talentovaný defenzivní záložník Lukáš Jakobovský, který letos vyšel z dorostu. "V přípravě podává velmi dobré výkony, proto s ním chceme pracovat i v A-týmu," zdůvodňuje volbu trenér Hoftych. Drobné zdravotní problémy s kotníkem má Karal, sval tahá Škodu, jinak jsou všichni v pořádku.

Německé soustředění bude trvat přesně týden. "Bydlíme v dobrém hotelu, je tu regenrace i hřiště, zápasy jsou blízko," pochvaluje si trenér Bohemians 1905. "Kladli jsme důraz, abychom příliš necestovali a měli dostatek času an trénink a regenraci." I další zápas Bohemians se odehraje v Pockau. Ve středu od 18 hodin proti Lipsku. "Celé soustředění stojí přibližně třista tisíc korun s tím, že část prostředků dostanem zpátky od soupeřů, se kterými sehrajeme přípravné zápasy," přibližuje cenové relace Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.