Postup bez euforie

První pohárové kolo přineslo hned velké drama. Bohemka přijela na hřiště České Lípy téměř v kompletním složení, přesto se o postup strachovala až do posledních minut. „Byl to typický pohárový zápas. Místo toho, abychom proměnili šance v první půli a rozhodli tak zápas, trápili jsme se až do konce,“ posteskl si trenér Pavel Hoftych. V sestavě chyběl jen Honza Morávek, který sice už v pátek trénoval s mužstvem, ale na víkend dostal ještě volno. K týmu se znovu připojí v pondělí.

Postup bez euforie

Proti Bohemce vyběhlo na hřiště zkušené mužstvo v čele s Josefem Obajdinem, který dirigoval hru ve středu zálohy. Mužstvo je poskládané z hráčů České Lípy a především Nového Boru, který v letní pauze přešel právě do České Lípy. Ambice týmu podle místních funkcionářů jsou jasné – postoupit do ČFL. Proti Bohemce se představilo dobře bránící mužstvo s rychlými útočníky. „Měli jsme sice míč často na kopačkách, to je i náš záměr. Ale bylo v tom málo nápadů. Nedařila se nám hra po stranách,“ řekl po zápase trenér Bohemians 1905. Zejména krajní obránci v tomto utkání zklamali a trenér má tak o čem přemýšlet. Už v pátek čeká Bohemku první zápas v Ústí. „Změny v sestavě budou na dvou, možná na třech postech,“ dodal trenér.

Bohemka potěšila pět set fanoušků Klokanů v hledišti pohlednými gólovými akcemi. Zejména ta druhá byla krásná. Slezák chytrou přihrávkou přelstil trojici obránců, Kotyza se díky tomu vřítil osamocený do vápna a zpětnou příhrou naše přesně Škodu. Ten už se jen podíval a umístil míč po zemi k tyči. Na gólu se podíleli všichni tři střídající hráči. „Slezi ve druhé půli oživil hru svým pohybem a nakonec i rozhodl skvělou přihrávkou. Svoji úlohu splnil výborně,“ pochválil Hoftych bývalého kapitána. Gólů mohlo padnout více. Již v prvním poločase měli tutovky Bálek a Kunášek, ve druhé půli byl míč blízko k překročení brankové čáry po standardních situacích. Domácí naopak mohli využít zaváhání Klokanů v poslední minutě, ale jejich střelu zastavila tyč.

Bohemians vyhráli první mistrovský zápas 2:1 a vykročili do pohárové soutěže bez zaváhání, i když výkon nebyl rozhodně ideální. „Je důležité vyhrát i takovýto zápas, ve kterém se nám příliš nedařilo,“ doplnil trenéra brankář Radek Sňozík. V dalším kole už na Klokany čeká mnohem těžší soupeř – druholigový Hradec Králové. O pořadateli zápasu rozhodne los, jelikož oba týmy hrají stejnou soutěž.