Vázlo to, ale máme tři body

Dva zápasy ve druhé lize, nula vstřelených gólů a plný počet šesti bodů - to je bilance Bohemians 1905 v nové sezoně. Oba zápasy Bohemka vyhrála 1:0 a v obou zápasech si soupeři dali v úvodu vlastní gól. "Štěstí přeje připraveným. Soupeře jsme znovu donutili k vlastnímu gólu, ale měli jsme v obou zápasech dát ještě další góly a byl klid. Teď jsme měli vedení pojistit na začátku druhé půle a mohlo být rozhodnuto. Ale Škoda nedal a pak jsme se trápili," řekl po utkání trenér Pavel Hoftych. Opava odjela domů s prázdnou, ale v závěru utkání mohla několikrát udeřit. "V závěru jsme Bohemku přehrávali, ovšem chyběla velká šance," hodnotil závěr opavský kouč Jiří Neček.

Vázlo to, ale máme tři body

Klokani vstoupili do zápasu s podobnou sestavou jako v Ústí nad Labem. Jen Bartka, který na severu Čech podal slabý výkon, nahradil Slezák a Moravce na pravé straně zálohy Kotyza. "Vsadili jsme na Dalibora, protože v České Lípě i v Ústí odehrál výborné zápasy a doma měl za úkol podržet balón. To se dařilo do doby, než musel kvůli zranění vystřídat. Pak nám vpředu chyběl klid a rozvaha," hodnotil nasazení Slezáka trenér Hoftych. Bohemka dala rychlý první gól. Rychlíkův přímý kop si do vlastní branky hlavou srazil opavský Cigánek. "Bál jsem se, aby po rychlé brance pro nás neskončil zápas ostudou, protože prostředí hnalo fotbalisty Bohemky dopředu," obával se trenér hostí.

Po přestávce měl velké šance Škoda, ale zahodil je. Hra Bohemky poté trpěla nepřesnostmi, ale vítězství se podařilo uhájit. "Je nesmírně cenné, že jsme ten zápas dotáhli do vítězného konce, protože to se v minulosti nedařilo. Hráči se bojí vítězství, obránci se uchylují k nákopům, záložníci se schovávají za hráče. Jen takové zápasy, které se podaří dotáhnout do tří bodů, to mohou zlomit. Jsem moc rád, že fanoušci v takových chvílích mužstvo podpoří. Možná si to ani lidé neuvědomují, ale to je skvělý motor týmu právě v těchto okamžicích. Proto vítězství z velké části patří i lidem na tribunách. Závěrečná děkovačka jim patřila právě za tuto podporu, která se často nevidí," vysekl poklonu trenér Bohemians.

V závěru zápasu se Bohemka až příliš stáhla před vlastní vápno a hájila vedení 1:0. "Bylo to až příliš. Přestali jsme být aktivní. I když se ve druhé půli zlepšila hra především na pravé straně, závěr byl zbytečně nervózní a ještě jsme mohli při akci Šultese inkasovat," zlobil se kouč. Šultes si v poslední minutě zaběhl za obranu Bohemky a v souboji v pokutovém území upadl. Hosté se zlobili, dožadovali se pokutového kopu, sudí Kocian ale nepískal. Následné video ale odhalilo Šultesovu ruku při zpracování, takže by k následnému souboji vůbec nemělo dojít. Opava si z Prahy neodvezla sice ani jeden bod, ale přesto ji diváci při odchodu odměnili velkým potleskem, protože Slezané se v Praze prezentovali aktivní hrou a předvedli kvalitní podívanou.