Proč chyběli zkušení Sňozík, Slezák, Nikl?

Do sestavy Bohemians před utkáním na Julisce výrazně zasáhla zranění. Trenéři nemohli kvůli různým zdravotním problémům počítat s trojicí nejzkušenějších hráčů. Postupně vypadli Slezák, Sňozík, Nikl, úplně v pořádku nebyl ani Morávek. "Ale hráči, kteří nastoupili místo nich, si s tím poradili skvěle a ukázalo se, že máme vyrovnaný kádr, ve kterém je konkurence," pochválil nástupce zkušených trenér Pavel Hoftych. I v dalším zápase bude muset sáhnout do širšího kádru, protože marodka se určitě nevyprázdní.

Proč chyběli zkušení Sňozík, Slezák, Nikl?

Už při minulém zápase s Opavou se zranil Dalibor Slezák. "Mám natažené vazy v koleni. Je to nevyzpytatelné zranění. Doba léčení se počítá na týdny. Můžou to být dva nebo i více," řekl Dalibor Slezák, který utkání s Duklou přihlížel jen z tribuny. Zatímco na absenci Slezáka se trenéři mohli připravit, další výpadky v sestavě byly na poslední chvíli. Brankář Radek Sňozík si v týdnu na tréninku při jednom zákroku poranil palec na ruce a zranění se den před utkáním ukázalo vážnější než se původně zdálo. "Je to jako na houpačce. Nejprve to vypadalo hodně špatně, že je to tříštivá zlomenina. To nakonec rentgen vyvrátil. Palec, který jsem si při jednom zákroku přilehl, mi ale hodně otekl. Myslel jsem, že s tím půjde chytat, ale ve čtvrtek jsem zjistil, že to nejde," vypráví Radek Sňozík vývoj svého zranění. Jedná se o zlomený článek na palci pravé ruky. "Ještě týden bych měl mít klid. Je to hodně o pocitu. Takže uvidíme," dodává brankář Bohemians 1905.

Sňozík sledoval zápas vedle Marka Nikla, kapitána, který byl tentokrát v roli nehrajícího. Den před zápasem si totiž při tréninku natáhl přitahovač na noze a nechtěl riskovat vážnější zranění. "S Márou jsme se dohodli, že to nebudeme pokoušet. Jedná se o svalové zranění a na mokrém povrchu by lehce mohlo dojít k výraznému zhoršení a Marek by pak mohl chybět několik týdnů. Takhle by měl začít příští týden trénovat. Navíc na jeho místě je připraven Pávek, takže jsme o náhradu strach neměli," vysvětluje Pavel Hoftych.

Už při utkání s Opavou pociťoval křeče záložník Jan Morávek, proto v týdnu jen jednou trénoval. "V době, kdy byl zápas prakticky rozhodnutý jsme chtěli Honzu šetřit, protože ho čeká ještě sraz jednadvacítky," vysvětlil Hoftych Morávkovo brzké střídání. Morávek v úterý absolvuje zápas za reprezentaci do jednadvaceti let a v neděli ho čeká souboj se Sokolovem.

Trenéři i fanoušci mohou být spokojeni. Opory sice chyběly, ale tým se s tím vypořádal skvěle. Pávek místo Nikla sehrál na stoperu výborný zápas a s přehledem čelil nebezpečným standardkám Dukly. Havránek v brance patřil k nejlepším hráčům a ve druhém poločase držel klid na straně zelenobílých. Také v ofenzivě se Klokani vypořádali s absencí zkušeného Slezáka a hned třikrát skórovali.