Fanoušci si užili góly i klidný průběh

Po dlouhé době Bohemka sehrála zápas, u kterého si fanoušci mohli užívat klidné a vítězné podívané téměř po celý zápas. Taková utkání pamatují Klokani naposledy během působení ve druhé lize před dvěma lety. „První poločas byl dle našich představ, k většímu klidu musíme ještě přidat umění dohrát zápas bez větších problémů, což se nám místy ve druhé půli nedařilo,“ řekl po utkání trenér Pavel Hoftych. Bohemka rozhodla zápas během jedenácti minut v prvním poločase.

Fanoušci si užili góly i klidný průběh

Trenéři Bohemians 1905 se museli vypořádat s absencí tří zkušených hráčů, kteří jsou zranění – Sňozík, Nikl, Slezák. Navíc úplně fit do utkání nenastupoval ani záložník Jan Morávek. To si vyžádalo celkem pět změn v sestavě oproti minulému utkání. Sňozíka nahradil v brance Havránek, na stoperu nastoupil místo Nikla Pávek, na levé straně nastoupil poprvé Moravec místo Haška a v útoku nová dvojice Bartek, Škoda. Nové tváře hráli důležitou roli v úvodní smršti.

V 9.minutě Moravec nacentroval a Škoda hlavou skóroval. Ve 13. minutě Morávek mezi obránci poslal do brejku Moravce a ten dal gól. Moravec poprvé v základu nastoupil na levé straně a hned si připsal v jednom utkání přihrávku a gól. To se mu v mužích na pravé straně nikdy nepodařilo. Třetí gól přidal ve 20. minutě Lukáš Adam z přímého kopu. „Vstřelili jsme rychle tři branky a celý první poločas jsme hru kontrolovali a kdybychom vyřešili lépe některé akce v závěru poločasu, mohl být rozdíl ještě větší,“ řekl trenér Pavel Hoftych. „Vstoupili jsme do hry mizerně. Soupeř byl velmi pohyblivý, rychlý a agresivní. I když prvních pět šest minut paradoxně nebylo špatných, ale možná, že to ukolébalo hráče k tomu, že si mohou hrát fotbal, který se jim líbí. Jenže pak jsme udělali katastrofální individuální chyby v defenzivním rozestavění. Pak je hodně složité se z toho zvednout,“ vrátil se k první čtvrtině zápasu trenér Dukly Günter Bittengel.

Očekávané derby přineslo v první půli ze strany Bohemky vynikající fotbal, tři krásné góly a ještě další šance. V hledišti tomu tleskalo tři tisíce fanoušků Bohemky, kteří se rozmístili na hlavní tribuně i na protilehlé tribuně k stání. Po přestávce se obraz hry změnil. Bohemka přestala hrát v pohybu a zkušení hráči domácích toho využili a dostali se do tlaku. „O půli v kabině jsme si řekli své, předělali rozestavení a myslím, že druhý poločas mužstvo předvedlo nejlepší výkon ze všech dosud odehraných minut v této sezóně. Naznačilo to možnosti, možná se nám podařilo vyřešit složení stoperské dvojice. Na tom, co mužstvo předvedlo po přestávce se dá stavět. Škoda jen, že se nepodařilo dát gól dříve. Bohemians díky svému nástupu, kdy nás zaskočili, si vyhrát zasloužili,“ prohlásil trenér Dukly. „Druhý poločas soupeř využil svých zkušeností, má ve svém středu hráče, kteří si výborně vedli v lize, dostal nás pod tlak, vytvořil si šance, jednou nás zachránilo břevno, třikrát vyřešil velmi ošemetné střely brankář Havránek, který musel nahradit v týdnu zraněného Sňozíka, a dostali jsme gól. Pak už jsme ale soupeře k ničemu nepustili," dodal Hoftych.

Po obdržené brance se Bohemians vrátili k původnímu výkonu a znovu dostali utkání pod kontrolu. V závěru už zněl Juliskou potlesk fanoušků Bohemians, kteří si vychutnávali další zisk tří bodů. Souboj legend skončil jasnou výhrou Bohemians 3:1.