Marodka je plná, ale kádr je široký

Víkendový zápas se Sokolovem bude prověrkou celé šíře kádru. V mužstvu Bohemky je hodně zraněných a trenéři si musí poradit s absencemi klíčových hráčů. „Výhoda kádru Bohemky je ve vyrovnanosti a zastupitelnosti hráčů. Ale je pravda, že smolných zranění je opravdu hodně,“ říká trenér Pavel Hoftych. V neděli určitě nenastoupí Sňozík, Slezák, Morávek, Růžička, Květoň. Otazník visí nad Niklem. "Zápas se Sokolovem bude hodně těžký, protože nás čeká velmi dobře organizovaný soupeř. Budeme hrát na vítězství bez ohledu na absence v kádru," dodává kouč Bohemians 1905.

Marodka je plná, ale kádr je široký

Seznam zraněných se začal plnit před dvěma týdny, kdy se při utkání s Opavou zranil Dalibor Slezák. "Soupeř mi vletěl do stojné nohy a otočil mi koleno," popsal situaci Dalibor Slezák.  "Mám natažené vazy v koleni. Je to nevyzpytatelné zranění. Doba léčení se počítá na týdny. Můžou to být ještě dva nebo i více," řekl Dalibor Slezák, který utkání s Duklou přihlížel jen z tribuny. V návrat bývalého kapitána na trávník tak můžeme doufat až v září. Zatímco na absenci Slezáka se trenéři mohli připravit, další výpadky v sestavě byly přes zápasem s Duklou  na poslední chvíli. Brankář Radek Sňozík si v týdnu na tréninku při jednom zákroku poranil palec na ruce a zranění se den před utkáním ukázalo vážnější , než se původně zdálo.  Jedná se o zlomený článek na palci pravé ruky. "Celý týden jsem měl klid. Je to hodně o pocitu. Ve čtvrtek jdu na rentgen a ten ukáže, jak na tom jsem. Do Olomouce to ještě asi nestihnu, pak už to mohlo jít," dodává brankář Bohemians 1905.

Sňozík sledoval zápas na Dukle vedle Marka Nikla, kapitána, který byl tentokrát v roli nehrajícího. Den před zápasem si totiž při tréninku natáhl přitahovač na noze a nechtěl riskovat vážnější zranění.  Nikl v totmto týdnu již trénoval, i když měl ještě drobné úlevy. Jeho start se Sokolovem je nejistý, ale jeho absence by se určitě neměla počítat na týdny. Už při utkání s Opavou pociťoval křeče záložník Jan Morávek, proto v týdnu po utkání jen jednou trénoval. "Mám problémy s lýtky. Při zápase mám křeče. Pracujeme na tom s fyzioterapeutkou a hledáme příčiny," říká záložník Jan Morávek. Zápas na Dukle také nedohrál do konce, střídal už po hodině hry. „Zápas by rozhodnutý, nemělo cenu riskovat,“ zdůvodnil stažení osmnáctiletého záložníka trenér Hoftych. Morávek měl hned v neděli odjet na sraz reprezentační jednadvacítky, kam dostal premiérově pozvánku. „Musel jsem se ale trenéru Kotrbovi omluvit. Bohužel mě lýtka stále bolí. Přišel jsem o reprezentaci a přijdu i o zápas se Sokolovem, protože celý týden se budeme věnovat regeneraci a chceme dát celé zranění pořádně dohromady,“ říká Jan Morávek. Bohemka se tedy musí obejít bez středního záložníka, ale v dalších zápasech už by měl být připraven.

Poslední „obětí“ v zelenobílém dresu se zatím stal Jan Růžička. Ve středu sehrála Bohemka přípravný zápas s Admirou, kde dostali příležitost hráči, kteří nebyli plně o víkendu vytíženi. Růža si bohužel z tohoto utkání odnesl těžký výron kotníku. „Hned večer jsem byl u lékaře. Po rentgenu mi dali sádru, vrátím se tak za tři týdny,“ říkal smutně Jan Růžička. Univerzální fotbalista tak bude trenérům chybět právě v době, kdy by mohl při absenci dalších hráčů dostat šanci. Jeho návrat na hřiště se dá očekávat během září. Podobně je na tom i Ladislav Květoň, který si natáhl vazy v koleni a dostal ortézu.

Dlouhodobě zraněný útočník Lukáš Hartig se už zapojuje do plného tréninku a pomalu se začíná připravovat na start v zelenobílém dresu. „Ještě nic nesmíme uspěchat. Ještě mi koleno občas otéká, ale to jev tomto stádiu normální,“ říká Hartig, který do Bohemians přišel na roční hostování z Olomouce. „Nechci slibovat žádný termín. Je to zavazující a toto zranění už je teď o pocitu. Chci co nejdříve pomoci Bohemce, ale aby to bylo smysluplné, musím být zdravý,“ dodal Hartig. Po utržení křížových vazů nehrál prakticky už celý rok.