Cigi, caga, cigi, caga, znělo kabinou

Vítězný pokřik zněl znovu kabinou fotbalistů Bohemians. Už počtvrté za sebou v tomto druholigovém ročníku. Klokani zdolali Sokolov 1:0 a udrželi plný bodový zisk po čtyřech zápasech. Pražanům patří druhá příčka ve druhé lize, mají stejně bodů jako Čáslav, stejný rozdíl v skóre, Čáslav dala jen více gólů. „Je to výborné. Dnes už byl výkon lepší než proti Opavě. Navíc Škoda měl znovu velké šance, zasloužili jsme si vyhrát, i když proti nám stál velmi dobře organizovaný soupeř,“ řekl po utkání trenér Pavel Hoftych. „Bohemce, gratuluji, měla více šancí,“ uznal po utkání trenér Sokolova Martin Hašek.

Cigi, caga, cigi, caga, znělo kabinou

Bohemians vstoupili do zápasu bez několika opor. „Široký kádr se s tím vypořádal dobře. V útočné fázi nám chyběl ve finální fázi Morávek, ale nakonec jsme přesto dokázali zvítězit,“ podotkl trenér Pavel Hoftych. Kvůli zranění mu chyběli Sňozík, Morávek, Slezák, Růžička a Květoň. Další z dlouhodobých marodů, Lukáš Hartig, už seděl na lavičce a s číslem dvanáct byl připraven naskočit do zápasu. „Lukáš už s námi naplno trénuje, ale ještě musí nabrat sílu a kondici,“ doplňuje Hoftych.

Bohemka vstoupila do zápasu útočně a měla převahu. „Bylo to hodně o bojovnosti, snad se to divákům alespoň trochu líbilo. Měli jsme šance už v prvním poločase, ale Škoda je zazdil,“ hodnotil průběh utkání trenér domácích. „Branku nakonec vstřelil Jirka Rychlík, který to moc potřebuje ve chvílích, kdy to nemá úplně jednoduché ve svém soukromém životě.“ Bohemka dobře kombinovala, ale proti výborně organizované obraně Sokolova se u vápna jen těžko prosazovala. „Stál proti nám výborný soupeř, který tady dokázal před dvěma lety vyhrát. Věděli jsme o fotbalových kvalitách Sokolova, který je jedním z tajných favoritů, o to je výhra cennější,“ dodal Hoftych.

Trenér Martin Hašek sportovně pogratuloval soupeři a přiznal, že Bohemka byla k výhře blíže. „Každý, kdo dneska přišel a těch diváků bylo spoustu, musel být spokojen. Mělo to nasazení, rozhodčí připustil tvrdou hru, což se mi líbí, Bohemka byla nakonec šťastnější. My jsme si vytvořili tlak až v závěrečných deseti minutách. Věděli jsme, že když tady neskórujeme, tak těžko budeme bodovat. V posledních zápasech nám pořád něco chybí, trochu chytrosti, trochu umění v zakončení, bohužel to chybělo i dnes,“ řekl Hašek.