Ztráta pro Bohemku, zlatý bod pro HFK

První bodová ztráta Bohemky přišla na trávníku, který Klokanům před více než rokem přinesl tolik radosti. Na hřišti HFK Olomouc Bohemians v červnu 2007 slavili postup do nejvyšší soutěže, tentokrát na tehdejší vítězný zápas nenavázali, i když k tomu byli hodně blízko. Klokani dlouho v utkání vedli, konečnou remízu 1:1 zařídila až sporná penalta dvě minuty před koncem, ze které domácí vyrovnali. „Měli jsme rozhodnout dříve. Z lavičky se mi zdálo, že penalta nebyla, ale především jsme neměli dopustit, aby se domácí dostali k našemu vápnu v závěru utkání,“ nehledal výmluvy trenér Pavel Hoftych.

Ztráta pro Bohemku, zlatý bod pro HFK

Před utkáním se Bohemce trochu vyprázdnila marodka. Do sestavy se vrátil Morávek, naopak Slezák, Sňozík, Květoň a Růžička zůstali jen na tribuně nebo sledovali zápas v on-line přenosu na webu Bohemky. „U všech se dá návrat počítat v řádu týdnů,“ řekl trenér. Ihned do sestavy mohl zařadit novou posilu Férence Rótha, který přišel ve čtvrtek z Plzně. „Nechtěl jsem zasahovat do mužstva, které funguje. Feri má za sebou jeden pořádný trénink s týmem, takže nemá cenu nic uspěchat. Teď bude hrát pohár s Hradcem,“ přiblížil kouč nejbližší plány s novou posilou. Přes tři stovky fanoušků Bohemians v hledišti tak „Feriho“ mohli pozdravit až během rozcvičky ve druhém poločase.

Utkání na Hané začalo opatrně, první se osmělila Bohemka, ale Bálkovu výměnu s Moravcem prvně jmenovaný nezakončil. „Chybělo nám více podobných akcí, které by přinesly finální fázi. Mezihra byla dobrá, kombinovali jsme po zemi a domácí přehrávali. Ovšem ve finální fázi a v zakončení máme ještě velké rezervy,“ poznamenal Hoftych. Bohemka si přesto vypracovala převahu a dostala domácí pod tlak. Ti po půlhodině zazátkovali při průniku Kotyzy a při odkopu se trefil jeden z obránců HFK do ruky spoluhráče a byla z toho penalta. Tu s přehledem proměnil Lukáš Adam. „Pak jsme mohli přidat ještě další branku, zejména úvod druhého poločasu, kdy jsme se dostávali často do přečíslení, volal po gólu. Škoda, že jsme toho nevyužili. Poté jsme nedokázali podržet míč vpředu a z toho padl nakonec i vyrovnávací gól,“ poznamenal Hoftych. Škoda si nechal lehce utéct míč a následná akce skončila penaltou a vyrovnáním.

„Mrzí nás to, protože tady jsme mohli vyhrát. Měli jsme v závěru štěstí s Opavou, teď se obrátilo proti nám, na to musíme být připraveni. Vezeme bod ze hřiště soupeře, což není špatné, ale mohli jsme mít tři,“ zhodnotil bodový nárůst trenér Bohemians 1905. „Po gólu nás Bohemka kombinačně přehrávala. Ani ve druhé půli se nám nedařilo soupeře napadat, byli jsme pomalejší. Přežili jsme několik rychlých protiútoků a nakonec jsme vyrovnali. Pro nás je to zlatý bod, kluci se na Bohemku chtěli vytáhnout a věřím, že nám do dalších zápasů tato remíza pomůže,“ řekl po utkání trenér HFK Olomouc Josef Mucha.