Olympijská stopa lékaře Bohemky

Olympijské hry v Pekingu skončily a Bohemka na nich nepřímo sehrála také jednu z rolí. Vše se událo na zimním soustředění v Portugalsku. Lékař Bohemky Luboš Ptáček pobýval s týmem na soustředění v Portugalsku a na stejném hotelu bydlela i ruská atletka Liudmila Litvinova. Během soustředění se ruská atletka zranila a lékař Bohemky ji během několika dní pomohl tak, že mohla optě trénovat. Nyní ruská atletka poslala na Bohemku děkovný email, ve kterém si po zisku stříberné olympijské medaile vzpomněla i na lékaře Bohemky. 

Olympijská stopa lékaře Bohemky

Hello,
this is Liudmila Litvinova from Russia. Me and my father-coach were at the training camp in Albufeira, Portugal in January 2008. Your team was there at the camp too. Unfortunately I had an injury there and your doctor Luboc Ptacek helped me a lot, so I recovered fast and kept on training. I just want to thank him one more time for his help and tell him that I won silver medal at Olympics in Beijing in 4x400 relay. If not your doctor I wouldn't have this medal right now. So, thanks a lot.
Regards,
Liudmila Litvinova

Zdravím vás,
jsem Liudmila Litvinova z Ruska. Já a můj otec-trenér jsme byli na soustředění v Albufeiře, v Portugalsku v lednu 2008. Váš tým tam byla také na soustředění. Bohužel jsem se zranila a váš lékař Luboš Ptáček mně moc pomohl, rychle jsem vrátila do tréninku. Chtěla bych mu poděkovat ještě jednou a chtěla bych mu říci, že jsem vyhrála stříbrnou medaili na olympijských hrách v Pekingu ve štafetě 4x400 metrů. Pokud by mi váš doktor nepomohl, nemusela bych mít medaili. Děkuji mnohokrát.
S pozdravem
Liudmila Litvinova.