Znovuzrozená Bohemka: 100 ligových utkání

Mnozí mají ještě v živé paměti první zápas Bohemky po znovuzrození ve třetí lize. 7. srpna 2005 nastoupili Klokani proti Slavii. Od té doby uplynuly více než tři roky. Z tohoto pohledu se nezdál zápas s HFK Olomouc nijak výjimečný, ale přeci jen… Byl to stý ligový zápas po znovuzrození Bohemky. Počty jsou to jednoduché – v třetí lize 34 zápasů a jeden opakovaný s Náchodem navíc. Ve druhé lize 30 utkání, stejně tak v nejvyšší soutěži. To je celkem 95 zápasů. K tomu se připočte pět utkání v letošním ročníku druhé ligy a dojdeme k rovné stovce. Jen jeden člověk ze současné Bohemky absolvoval všech sto zápasů. Jméno možná mnohé překvapí – lékař Luboš Ptáček. Právě on připomněl zajímavé výročí. „Absolvoval jsem s týmem všechny ligové zápasy a mám to pečlivě spočítané,“ hlásil v sobotu po utkání lékař, který v Bohemce působí již tři roky.

Znovuzrozená Bohemka: 100 ligových utkání

Sto zápasů – to je významné jubileum. A také pořádná porce utkání, kterou na lavičce absolvoval jen jeden muž. Nebyl to Vláďa Hric, kterému sérii přerušil zlomený kotník, nebyl to Dalibor Slezák, který měl zlomenou ruku, nebyl to ani Pavel Lukáš, který také několik zápasů vynechal. Byl to lékař týmu Luboš Ptáček. „Už dříve jsem spolupracoval s mládeží Bohemky. Vždycky ke mně přišel někdo z vedoucích týmů, dal mi kalendář a já se staral o kluky. Třeba Davida Bartka si pamatuji jako staršího žáka, který měl problémy s kolenem a on i jeho taťka se strachovali o další kariéru,“ vzpomíná Luboš Ptáček.

Ze sta ligových zápasů mu v paměti utkvěla většina. „Pamatuji si hodně, takže si ke každému zápasu na něco vzpomenu. Kdybych měl vyzdvihnout jeden, tak řeknu Varnsdorf Bohemka na podzim roku 2005,“ říká lékař Bohemky. „Tehdy jsme vyhráli tři jedna, vrátili jsme se večer do Prahy, kde na nás čekalo několik desítek fanoušků a na stadionu nám při příjezdu děkovali a skandovali. Bylo to nádherné. Tehdy Tomáš Freisler povídá: ´Tak, hoši, to si pamatujte, to už možná nezažijete.´ A my jsme to potom zažívali stále častěji, až to vyvrcholilo postupem do ligy.“ Každý rok v jiné soutěži, každý rok spoustu změn v kádru. „Pořád se něco děje, je to hektická doba pro Bohemku, ale krásná,“ doplňuje Ptáček.

Nechyběl ani na jednom zápase. „S Milanem Boubínem a s Liborem Koubkem jsem ve spojení, všechny termíny vím předem. Vždycky, když je potřeba, na dveřích ordinace udělám tlustou čáru, což znamená, že neordinuji. A jedu na Bohemku,“ říká s úsměvem lékař klubu, který dochází na zápasy a na předzápasové tréninky.

Bohemka tedy oslavila své malé výročí a jede dál, do další stovky utkání. Ta uplynulá stovka přinesla pro fanoušky možná více zážitků než několik předešlých let dohromady.