V neděli proti rezervě Sparty

Již čtyři zápasy za sebou jsme nepoznali slastný pocit z vítězství. Zatímco v úvodních čtyřech kolech jsme vždy naplno bodovali, od zápasu v Holicích to s námi jde takříkajíc z kopce. Při remízách s HFK a Mostem i domácí pohárové porážce s Hradcem jsme alespoň v určitých fázích zápasu předvedli dobrý výkon, poslední porážka ve Vítkovicích však nebyla hodna jména Bohemky. Máme tedy co napravovat. Na sparťanské béčko musíme vlétnout se stejnou vervou, jakoby se jednalo o první tým z Letné.

V neděli proti rezervě Sparty

Juniorský tým pražské Sparty se, jak vyplývá z jeho názvu, nemůže pochlubit nějakou slavnou historií ani současností. V nejlepším případě se může pohybovat na špici druhé ligy. Jeho hlavní úlohou je připravovat hráče pro elitní sparťanské áčko. V posledních letech se mu to však příliš nedaří. Prakticky žádný fotbalista, až na drobné výjimky jako je například Zeman, se do prvního týmu nijak výrazně neprosadil. Samotný rezervní tým dokonce v roce 2006 sestoupil z druhé ligy do ČFL a vrátil se až letos.

V právě rozběhnuté sezoně se drží junioři Sparty zatím v klidném středu tabulky. S osmi body a aktivním skore 7:6 jim patří devátá příčka. Jejich sousedy jsou týmy, které byly před začátkem soutěže společně s Bohemkou pasovány na hlavní adepty postupu – Hradec Králové, Slovácko a Opava. Tým Zdeňka Svobody zatím předvádí více než nevyrovnané výkony. Po úvodní bezbrankové remíze na Dukle prohrál 1:2 doma s Mostem, když vítězný gól dostal bývalý reprezentační brankář Blažek od půlky hřiště. Pak přišlo jednogólové vítězství v Holicích, následovala bezbranková remíza doma s Třincem a další porážka v Čáslavi. Po povinném domácím vítězství nad Vítkovicemi přišel další nezdar v Sokolově. V tomto zápase měli sparťané ale notnou dávku smůly, třikrát totiž nastřelili břevno nebo tyč. Podle komentářů by zápasu více slušela remíza.

Mezi hlavní tahouny mužstva patří exklokan Pavel Mareš, který nastupuje pravidelně na stoperu. O zahrávání standardní situací se stará levý obránce Jan Krob. V útoku se pak může objevit Václav Kadlec, který do Sparty přestoupil z Bohemky letos v létě. Žádné významné posily z prvního týmu se nedají předpokládat. Sparta hraje totiž ve čtvrtek pohár v Chorvatsku a v pondělí na ní čeká ligová dohrávka s Teplicemi.

Naše poslední vzájemné zápasy s Spartou B se odehrály v roce 2004. Od té doby jsme se střetli pouze v rámci přípravy.

Poslední vzájemná utkání:
podzim 2003 Sparta B – Bohemians 1:0
jaro 2004 Bohemians – Sparta B 1:0
podzim 2004 Sparta B – Bohemians 3:0