Urazili jsme štěstěnu, řekl Hoftych

Fotbal plný zajímavých situací, velkých návratů, ale bez gólu – to byla nedělní podívaná v Ďolíčku. Proti Bohemce se postavil fotbalově vyspělý soupeř s několika osobnostmi, které mají ligové zkušenosti. „Stál proti nám velmi dobrý soupeř, přesto jsme měli vyhrát. Měli jsme pět tutovek, které prostě musíme proměnit,“ zoufal po utkání trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych. „Přesto musím klukům poděkovat, protože podali dobrý výkon.“ Jeho protějšek na lavičce Sparty Zdeněk Svoboda si mohl oddychnout. „Bohemka nás ve druhé půli dostala pod tlak. Naše díky směřují ke gólmanovi Grigarovi, který nás už poněkolikáté podržel,“ řekl Svoboda.

Urazili jsme štěstěnu, řekl Hoftych

V sestavě Bohemians 1905 došlo k několika změnám. V základní jedenáctce se neobjevil Lukáš Adam, nahradil ho Vlastimil Karal. „Výkonnost Adama nebyla v posledních zápasech optimální. Na toto jsme se s Lukášem bavili a tentokrát zůstal na lavičce,“ zdůvodnil jednu ze změn kouč Hoftych. Na levé straně obrany nahradil Rychlíka, který v týdnu netrénoval kvůli zranění Kunášek. Do útoku se vrátil Slezák a byl nakonec nejnebezpečnějším hráčem Bohemky. „Dalibor zahrál obdivuhodně. Má lepší kondici než někteří mladí hráči a má stále týmu co dát. Pokud bude hrát takhle třeba do pětačtyřiceti, tak jen dobře,“ dodal Hoftych.

První poločas byl vyrovnaný, Sparta jen nebránila, ale do šancí se příliš nedostávala. „Potkaly se týmy, které chtějí hrát fotbal. My jsme nechtěli jen bránit a myslím, že to bylo patrné až do poslední minuty. Žádnou stoprocentní šanci jsme sice neměli, ale snažili jsme se o brejky i v závěru. Domácí výborně napadali i našeho gólmana, třeba i ve dvou hráčích. Remízy si cením,“ řekl Zdeněk Svoboda. V dresu Sparty se objevil i exklokan Pavel Mareš, který je kapitánem rezervy, z A-týmu přišli rezervě pomoci Daniel Kolář a gólman Tomáš Grigar. „Tomášovi vděčíme už poněkolikáté za bodový zisk. Byl vynikající,“ dodal Svoboda.

Právě zákroky Grigara a střelecké zoufalství Klokanů nepotěšilo fanoušky ani trenéra Hoftycha. „V předchozích zápasech jsme urazili štěstěnu, když jsme si nepohlídali výsledky a zahodili jsme penaltu. Teď se nám to vrací. Zahodíme pět tutovek a smutníme tady po remíze, i když výkon už byla daleko lepší než minule. Hráči bojovali, dřeli, to musí mít samozřejmost pro každého, kdo nosí dres Bohemky,“ prohlásil Hoftych. Poprvé po návratu do Bohemky se po dlouhodobém zranění objevil Lukáš Hartig. Odehrál dvacet minut a byl velkým přínosem pro ofenzivu. „Když bude hrát v útoku Hartig se Slezákem, tak jsme hodně nebezpeční. Dnes ukázali, že na věku nezáleží,“ komentoval návrat vyhlášeného útočníka kouč Bohemians 1905.

I když Bohemka podruhé za sebou doma jen remizovala, stále se drží na špici druhé ligy. Klokani jsou třetí, ztrácejí tři body na vedoucí Čáslav, se kterou hrají v dalším kole. „Druhá liga je nevyzpytatelná soutěž. My jsme byli zklamáni po výkonu ve Vítkovicích, které teď uhrály bod na Slovácku. Nemáme mužstvo, které bude soupeře válcovat, ale máme na to se prát o čelo. To chceme dokázat i v sobotu v Čáslavi, kde se bude hrát o první místo,“ uzavřel Hoftych.