Žáci v divizi 100% úspěšní

Poprvé za 6 zápasů se z divizního výjezdu žáků veze plný počet bodů. A to tedy šest. Nad důrazným a silným soupeřem z Klatov vyhráli starší žáci 4:1 (0:1) a mladší žáci 4:0 (3:0). Úspěšný víkend se ale nerodil tak snadno, jak to z výsledku může být čitelné. Obě mužstva se na vítězství hodně nadřela. Uvnitř článku naleznete reportáž z utkání mladších žáků, samozřejmostí je již také hodnocení hlavního trenéra Jaroslava Köstla.

Žáci v divizi 100% úspěšní

Začátek zápasu se nám moc nevyvedl a soupeř ukázal, kdo je tady doma. Jedna akce za druhou ohrožovala naši branku a díky obrovské nepřesnosti soupeře v zakončení nebo dobrému výkonu Honzy Šrámka v brance udržela naše defenziva čisté konto. Když se protivník dvakrát nestrefí z metru do prázdné branky, to už je pořádná smůla. Nebo spíše naše štěstí. A štěstí přeje připraveným! Po desetiminutovce klatováků jsme se ke slovu dostali my. Po uvolnění Davida Čapka zakončoval sólo po kličce na gólmana již do prázdné branky. A soupeře to zřejmě trochu omámilo. Neboť již za čtyři minuty se z rohu prosadil úplně volný Puczok a už to bylo dva nula. A po 22. minutě po nádherné přihrávce Jardy Kloučka z leva zakončoval střelou opět Čapek. Tři střely na branku a tři góly. Zřejmě slušný oddíl.

Proměňování šancí byla v minulých zápasech naše „největší“ zbraň. Prostě jsme si vypracovali šance, ale góly nepřicházely. A dneska? Ze tří šancí 3 góly. Nádhera, ne?

Vedení o tři branky a všichni očekávali již klidnou hru. Jenže soupeř se stále nevzdával. A to hře jen přispělo. V Klatovech se viděl útočný fotbal na obě strany. Sice jsme se v kombinaci občas ztráceli, ale soupeř to nepotrestal. Ve druhém poločasu jsme se více a více cpali do koncovky a výsledek je 7 ofsajdů za druhou půli. Na hřiště se dostal doprostřed zálohy Blecha, který nahradil Pejšu, a hra se trochu rozpohybovala. Petr Pejša odbojoval zápas a přidával i chytré přihrávky, jenže fyzička slábla. A Filip přidal rychlost a soupeř si s ním nevěděl často rady. Jako první z náhradníků se na hřiště v druhém polčase dostal zkušený Vodrážka, který nahradil na levé obraně rychlíka Víťu Kumprechta. Další střídající Begić agilního Trčku a Mára Tomič vpravo Jardu Kloučka. Čerstvé síly na trávníku byly znát. Náhradníci bojovali a ukázali trenérovi, že chtějí bojovat o základ. Premiéry v divizi se dočkal i náhradní brankář Hřídel, který svou patnáctiminutovku v brance zakončil skvělým zákrokem, kterým nám stvrdil čísté konto. Bohemka si tedy odváží z Klatov šest bodů.

 

Statistiky:

Bohemians 1905: I. poločas = 3 střely na branku a 1 mimo, 3 ofsajdy a 2 rohové kopy; II. poločas = 4 střely na branku a 1 mimo, 1 faul, 7 ofsajdů a 1 rohový kop

Klatovy: I. poločas = 3 střely na branku a 3 mimo, 5 faulů a 2 rohové kop; II. poločas = 3 střely na branku a 1 mimo, 3 fauly a 3 rohové kopy

 

Sestava:

Šrámek (47‘ Hřídel) – Szabo, Brak, Skuček, Kumprecht (31‘ Vodrážka) – Trčka (35‘ Begić), Mboussa, Čapek, Pejša (40‘ Blecha), Klouček (42‘ Tomič) – Puczok

 

Góly:

I. poločas         11‘ Čapek, 15‘ Puczok, 22‘ Čapek

II. poločas        22‘ Čapek

 

Vyjádření hlavního trenéra Jaroslava Köstla:

Do utkání jsme nevstoupili dobře a kdybychom po deseti minutách prohrávali 0:2, tak se asi nikdo nedivil. Hráli jsme, řekl bych, proti nejtěžšímu soupeři proti kterému jsme letos nastoupili, i když jeho tabulkové postavení tomu neodpovídá. Zmiňovaný úsek nám dal facku a my jsme se zlepšili. Vypracovali jsme si územní převahu a odměnou byl úvodní gól Čapka, na který zanedlouho navázal Puczok. Po rychlých dvou brankách jsme se zklidnili a začali jsme lépe kombinovat, i když to tentokrát nebylo ani zdaleka ideální.

První poločas se nám herně příliš nevydařil, přesto jsme vedli 3:0. Do druhé půle jsme vstoupili již lépe, ale soupeř stále hrozil a i když by se mohlo zdát, že bylo rozhodnuto, tak bylo stále o co hrát. Ve čtyřicáté minutě přišel na hřiště Blecha a hned se zvýšilo celé tempo hry a zápas byl najednou živější. Viděli jsme kvalitní utkání, ke kterému přispěly obě strany a nakonec jsme byli úspěšnější my.Hlavně ke konci zápasu už jsme se uvolnili a předváděli krásné akce. Zejména ta, která skončila Puczokovou střelou do spojnice stojí za zmínku. Oproti jiným zápasům jsme tentokrát učili z produktivity my. Třikrát se krásně trefil Čapek a jeden zásah přidal Puczok.