Dvě posily pro Bohemku

Bohemians 1905 získali krátce před uzavřením letním přestupů dvě posily ze Slovanu Bratislava. Zelenobílý dres oblékne uzbecký reprezentant, útočník Aziz Ibragimov a pravý obránce Ivan Janek. „Oba hráči přicházejí na půlroční hostování. Jedná se o mladé, ale zároveň už zkušené hráče, kteří mají za sebou úspěšnou sezonu a pokud se uplatní v dresu Bohemky, rádi bychom je přivedli na přestup. Proto myslíme i na opci,“ říká Jiří Steinbroch. „Tyto posty jsme hledali a tito hráči by měli být připraveni okamžitě naskočit do hry,“ dodává sportovní ředitel Bohemians 1905.

Dvě posily pro Bohemku

Bohemians již delší čas pracovali na příchodu útočníka. Právě v ofenzivě má Bohemka největší problémy, zvláště, když vypadli zkušení hráči kvůli zranění a zatím se jen pomalu vracejí. Útočnou sílu by měl posílit uzbecký reprezentant Aziz Ibragimov. Dvaadvacetieltý hráč pravidelně nastupoval v sestavě Slovanu Bratislava. Je to rychlonohý útočník, jehož hlavní předností je tah na branku. „Nechci tady být jen chvilku, ale rád bych Bohemce pomohl a prosadil se v českém fotbale,“ říká lámanou slovenštinou Aziz Ibragimov. „Na Slovensku jsem hrál dva roky, takže základy jsem již pochytil,“ vysvětluje. Ibragimov reprezentoval Uzbekistán i na loňském mistrovství Asie, kde se prosadil i střelecky. Ve Slovanu dal ve 28 zápasech 5 gólů.

Obranné řady Klokanů posiluje Ivan Janek. Také on přichází na půlroční hostování a s následnou opcí. „O Bohemce jsem hodně slyšel, především o fanoušcích, díky, kterým klub existuje. I kvůli tomu jsem do Prahy přišel a doufám, že se mi tady bude dařit i fotbalově,“ říká dvaadvacetiletý fotbalista, který hrál i za slovenskou jednadvacítku.  Pravý obránce je odchovancem Slovanu, teď poprvé mění dres. „Jsem připraven ihned naskočit,“ hlásí.

Oba hráči s týmem ve čtvrtek dopoledne poprvé trénovali. Ve Slovanu absolvovali zápasy i tréninky, takže jsou to hráči přímo do A-týmu, se kterými může trenér počítat. V pátek se budou ještě dolaďovat administrativní detaily hostování, aby byli oba hráči připraveni k sobotnímu utkání v Čáslavi.