Posily se v Čáslavi neztratily

Nepovedený dojem ze sobotního utkání v Čáslavi alesopň částečně vylepšilo vystoupení nových hráčů v dresu Bohemky obránce Ivana Janeka a útočníka Azize Ibragimova. Oba fotbalisté v Bohemce hostují ze Slovanu Bratislava a před zápasem s týmem absolvovali pouhé dva tréninky. Trenér Pavel Hoftych svěřil Janekovi v základní sestavě post pravého obránce, Ibragimov se na hřiště dostal v 56. minutě, kdy nahradil Škodu.<br /> <br /> "Ivan Janek podal na kraji obrany velmi dobrý výkon. Vyhrával osobní souboje, ukázal velký přehled ve hře, zapojoval se i do ofenzívy. Celkově patřil k našim nejlepším hráčům," chválil slovenského mladíka kouč Hoftych.

Posily se v Čáslavi neztratily

"Ibragimov měl pozici těžší, šel do rozehraného zápasu, ale svou roli také zvládl. Vybojoval několik míčů, pokoušel se o centry do šestnáctky. I on prokázal, že má kvalitu na základní sestavu," věřil Hoftych i uzbeckému reprezentantovi v zelenobílém dresu. Dalibor Slezák zřejmě bude za vyloučení potrestán, a tak se Ibragimov možná do základu dostane už ve Fulneku. "Předně pevně věřím, že Dalibor nedostane žádný vysoký trest, nicméně hráče ze Slovanu jsme určitě nebrali na lavičku."

Na obou posilách je vidět, že mají za sebou kvalitní přípravu v nabitém kádru Slovanu Bratislava, a proto jim na adaptaci stačila jen chvilka. "Měli odlišné vstupní podmínky než třeba Ferenc Róth, jenž v Plzni trénoval jen s B týmem a do herní pohody se dostává pomaleji," dodal Hoftych.