Hoftych věřil, že ve druhé půli přijde obrat

Bohemce se v nastaveném čase prvního poločasu podařilo vyrovnat jednobrankové vedení domácího Fulneku a úvod druhého dějství patřil hráčům v zelenobílém, ale vyloučení Kunáška v 69. minutě dostalo do hry zpět Fulnek. „Věřil jsem, že když jsme vyrovnali v závěru poločasu a dostali se zpět do hry, že odehrajeme zbytek utkání nahoře, a že když se nám nepovede zvýšit ze začátku poločasu, tak na závěr přijde Lukáš Hartig, který přinese nadstavbu a donutí soupeře k chybě. Bohužel tam Lukáš šel už v deseti lidech a měl to moc složité,“ dodal k průběhu zápasu trenér Pavel Hoftych.

Hoftych věřil, že ve druhé půli přijde obrat

„Sehráli jsme nešťastné utkání, Bohemka nás překvapila aktivním úvodem, kdy i bez Morávka dokázali hráči soupeře zakombinovat ve středu pole. Po vstřelené brance šel náš výkon nahoru, mrzí mě neuznaná druhá branka a zbytečný roh v závěru první půle, po kterém přišlo vyrovnání,“ zhodnotil trenér domácích Miroslav Takáč první poločas a vrátil se k zakončení Koštuříka z ofsajdového postavení. „I úvod druhé půle patřil Bohemce, další průběh ovlivnilo vyloučení Kunáška. Musím pochválit svůj tým za řadu šancí v závěru zápasu,“ vyjádřil se trenér Takáč ke zbytku zápasu.

Bohužel šance Moravce, Adama a především Bartka se nedočkaly gólového vyjádření a Bohemka se nakonec musela strachovat i o bod. „Chybělo tomu více branek v úvodu druhého poločasu, kdy jsme měli několik slibných šancí a měli je dotlačit do koncovky, je to naše dlouhodobější bolest, “ vypíchl Pavel Hoftych slabinu Bohemky z posledních zápasů. V dresu Fulneku se výborným výkonem prezentovali nejzkušenější hráči domácích, Radek Slončík a Tomáš Vajda. Trenér Hoftych výkon obou domácích hráčů zmínil i ve svém hodnocení: „Starší hráči Fulneku, Slončík a Vajda, svým výkonem dnes dokázali, že věk ve fotbale nerozhoduje.“

V dresu Bohemky nenastoupil Honza Morávek, jehož tvořivé schopnosti a schopnost připravit překvapivé řešení dnes Bohemce v některých fázích hry chybělo. „Honza z posledního utkání v Čáslavi pohmožděný sval, ještě k tomu dostal prášky, po kterých se mu zvedla teplota. Praktický celý týden netrénoval a v pátek bylo jasné, že s námi neodjede. Pevně věřím, že proti Karviné nastoupí,“ vysvětlil absenci Morávka trenér Hoftych.