Agresivita slavila úspěch

Po šesti zápasech bez výhry se na Bohemce opět slavilo. V předchozích druholigových zápasech Klokani jednou prohráli a pětkrát remizovali. Několikrát byli blízko vítězství, ale zápasy nedotáhli ke třem bodům. Až teď proti Karviné neohroženě od první minuty kráčeli za výhrou. „Chtěli jsme vtáhnout lidi do zápasu velkou agresivitou, to byl náš cíl. Upřednostnili jsme ji dnes před čímkoliv jiným. I proto jsme tentokrát vsadili na Lukáše Hartiga od první minuty, i když jsme nevěděli, jak dlouho vydrží,“ říkal po utkání trenér Pavel Hoftych. „My jsme si přijeli zahrát fotbal a jen s tím se uspět nedá,“ podotkl trenér Karviné Leoš Kalvoda.

Agresivita slavila úspěch

Do základní sestavy zelenobílých se tentokrát dostala úplně nová dvojice útočníků Hartig, Ibragimov. Prvně jmenovaný se po roce dostal znovu do základní sestavy, druhý jmenovaný se po příchodu ze Slovanu Bratislava poprvé představil v Ďolíčku. „Chtěli jsme agresivně napadat rozehrávku soupeře a k tomu jsou tito dva útočníci ideální. Dařilo se to a musím říci, že s prací útočníků jsem v tomto zápase spokojen, i když nedali gól,“ řekl po utkání trenér Pavel Hoftych. „Zejména účast Lukáše Hartiga nám pomohla. Nevěděli jsme, jak dlouho vydrží, ale chtěli jsme soupeře udolat v první půli. Nakonec vydržel déle, než jsme čekali,“ dodal Hoftych.
Od začátku zápasu provázela utkání bouřlivá atmosféra, která hnala domácí mužstvo dopředu. „Agresí jsme chtěli vyburcovat lidi a moc nám pomohli. Atmosféra byla skvělá a děkujeme všem fanouškům,“ řekl Hoftych. Šest tisíc fanoušků ještě dlouho po zápase děkovalo. Hráči obíhali stadion a zdravili spokojené příznivce. „Chyběl nám ten pocit vítězství, stejně jako fanouškům. Takhle musíme hrát pořád, i když je to hodně těžké.“

Trenéři museli udělat v sestavě několik změn. Chyběli potrestaní Slezák a Kunášek. Druhého jmenovaného na levé straně obrany nahradil Rychlík. Na tribunu usedl i zraněný Kotyza, kterého trápí třísla. „Jsem rád, že se prosadili i oba krajní záložníci. Róth i Bartek byli u obou gólů. Jen ten střelec nám pořád chybí,“ posteskl si kouč Hoftych. Ani proti Karviné se netrefil nikdo z útočníků a ve střelecké listině je musel nahradit brankář a záložník.

V dalším zápase hrají Bohemians 1905 na hřišti Slovácka. „Musíme se naučit vyhrávat, vítězství přišlo v pravý čas. Po minulé sezoně, kdy v lize musela být Bohemka spokojená i s bodem, je to nyní pro nás málo a to se musí změnit i v myšlení hráčů. Na vítězství nestačí jen fotbalovou, ale i bojovnost a zdravá agresivita, což si dnes vyzkoušeli,“ dodal trenér Pavel Hoftych. Bohemka je na čtvrtém místě a drží se vedoucí trojice. Áčko tak zakončilo skvělý víkend pro Bohemku. Vyhrál A-tým, vyhrála rezerva, vyhrály i dorostenecké týmy.