Ako penaltista o loptu prišiel…

Běžela 37. minuta zápasu, když sudí Zelinka po faulu na Bartka odpískal pokutový kop. Na tabuli svítil stav 0:0, Bohemka šla do utkání s jediným cílem – vyhrát. Takže na psychiku hodně náročná situace. Míč si na značku pokutového kopu začal stavět Aziz Ibragimov, dvaadvacetiletý uzbecký útočník, který do Bohemky nedávno přišel ze Slovanu Bratislava. „Ve Slovaně som bol penaltista. Kopal som pět penalt, pět jsem jich dal,“ zdůvodnil své sebevědomí lámanou česko-slovenštinou. Jaké bylo jeho překvapení, když si míč pečlivě nachystal a najednou se vedle něho zjevil brankář Radek Sňozík.

Ako penaltista o loptu prišiel…

V interním seznamu je Radek Sňozík veden jako exekutor číslo jedna, zvláště poté, co Adam lajdácky zahodil penaltu s Hradcem Králové. Ovšem po příchodu Ibragimova vyrostl Sňozíkovi velký konkurent. Ibragimov kopal penalty ve Slovanu a je tradičním exekutorem i v uzbecké reprezentaci. Ale tentokrát platilo právo silnějšího. Ibragimov si sice míč přichystal, ale v tu chvíli už Sňozík kráčel z branky rozvážným krokem směrem k brance soupeře. „Byl překvapený, když jsem se vedle něho zjevil u míče, brankáře asi nečekal,“ směje se Radek Sňozík, když popisuje situaci před penaltou. „Řekl jsem mu: ´Dej mi to, já dám gól.´ Aziz jen dvakrát špitl ´jo,jo´ s takovým tázavým tónem. Tak jsem mu odpověděl ´jo,jo, dám ho.´ A bylo po diskusi,“ usmíval se Sňozík. 

Celý záznam zajímavé situace si můžete prohlédnout na Bohemka TV v sestřizích gólů. Uvidíte i bezpečně proměněnou penaltu z kopačky Radka Sňozíka. „Kopnul to výborně,“ pochválil gólmana Aziz. Pro Radka Sňozíka to byl první gól v této sezoně, ale jako penaltový specialista se už osvědčil v předchozích ročnících. „Chce to mít pevné nervy, což v takové situaci je hodně těžké,“ pochválil gólmana trenér Pavel Hoftych. Bohemka proměnila druhou penaltu v letošním ročníku druhé ligy a i díky ní se odrazila k dalším třem bodům.