Naděje umírá poslední, říká nová Miss

V neděli 12. října došlo o přestávce mistrovského zápasu Bohemians 1905 - Karviná ke korunování nové Miss Kenguru za loňský fotbalový ročník.  Z rukou slečny Martiny Zelingerové převzala Jana Johanka Behenská hlavní cenu - dres Bohemians 1905 a stala se tak v pořadí třetí slečnou, která se po dobu jednoho roku může pyšnit titulem nejkrásnější dívky zelenobílého klubu. Nezbytnou kytici předala ikona z největších - prezident klubu, pan Antonín Panenka. V následujícím rozhovoru poodkrývá Johanka svoje fanouškovské začátky, ale také například jaké očekává umístění mužstva Bohemians na konci sezóny.

Naděje umírá poslední, říká nová Miss

Kdy ses dozvěděla o tom, že jsi byla nominována do 3. ročníku soutěže o Miss Kenguru?

Někdy začátkem srpna jsem zahlédla na Virtuálním dolíčku upoutávku na Miss Kenguru, ve které běžela i fotka, kde jsem zachycená na výjezdě v Brně. Byla jsem dost překvapená a až pak jsem si vzpomněla, že kdysi o nějaké soutěži mluvil Lombardos a že tam tu fotku snad poslal :-) Pustila jsem to absolutně z hlavy, takže trošku šok. Navíc právě Brno, bylo mé první „online“ setkání s Bohemkou a hodně silný zážitek, o kterém pak vyšel i můj článek na Coitusu 1905.


Co říkáš na své vítězství?

Je to super, nevěřila jsem tomu do poslední chvíle. Největší radost má ovšem můj 75letý taťka, který je Bohemákem od mládí a zažil toho s fotbalem opravdu hodně. Dnes už sice na stadiony nechodí ale kdysi jezdíval i na všechny výjezdy. Podporuje mě a právě pro něj jsem si přála vyhrát.


Od jaké doby chodíš fandit zelenobílým?

K Bohemce mě přivedl táta už jako malou a na Bohemku Lombardos. Když jsme se náhodou před rokem poznali a pozval mě na výjezd, neváhala jsem. Vždycky jsem se na fotbal chtěla jít na živo podívat, jen zkrátka nebylo s kým. Nikoho z Bohemáků jsem neznala a samotná bych nešla. Atmosféra fanouškovského kotle mě uchvátila, byť si poprvé člověk připadá spíš jak na exkurzi.


Kdo je tvůj oblíbený hráč ze současného kádru Bohemians 1905 a proč?

No loni byl jasným favoritem Honza Rezek ale v současném kádru vyloženého oblíbence nemám. Nejvíc fandím ale asi Kunáškovi a Morávkovi.


Zapojili se do hlasování i tví kamarádi?

Určitě, jakmile to zjistili, přidali se přátelé i kolegové.Celý ten poslední rok občas prožívají (ne)dobrovolně Bohemku se mnou :-)


Jaké očekáváš umístění Bohemky na konci této sezóny?

Naděje umírá poslední, takže samozřejmě doufám, že to zase vytáhneme a budeme první!


Jezdíš na výjezdy nebo preferuješ pouze domácí zápasy v Ďolíčku?

Každé má svoje ale o něco raději mám asi výjezdy, kdy jedem celá parta. Docela mě mrzí, že jsem teď nestihla ani na jeden od září ale na Slovácko a do Hradce už pojedu.


Koho považuješ za největší ikonu vršovického klubu?

Tak samozřejmě pan Tonda Panenka. To je bez debat.


Jaké jsou tvoje koníčky, záliby?

Z části určitě práce – reklama a divadlo. Pak můj pes, cestovaní, fotografovaní,  filmy a knížky.


Sportuješ?

Určitě, celý život. V posledních letech bohužel s pár přestávkami kvůli pracovnímu vytížení nebo zdraví. Baví mě všechny sporty kromě tenisu a jízdy na kole. Na škole jsem závodně plavala, dodnes si v bazénu nejvíce odpočinu. Možná to zní zvláštně ale pro mě je to hlavně relax. Posledních 6 let se věnuji standardním a latinskoamerickým tancům a mezitím jsem dělala ještě Capoieru.


Jako nové právoplatné Miss bych se otázal na míry, prozradíš je fanouškům?

Mění se průběžně dle počtu knedlíků k obědu ale většinou  90 - 68 - 89 :-)


Chodíš fandit na tribunu nebo "pod hodiny"?

Letos jsem už pravoplatný držitel permanentky na A5, nicméně i tak jdu někdy do kotle. Na tribuně občas cítím, že to prostě není ono.


Co tě nejvíce imponuje při domácích zápasech v Ďolíčku tak, že se do něj stále vracíš?

Atmosféra, která na Bohemce panuje. Kdo nezažil nepochopí a kdo ví, netřeba vysvětlovat. A pak taky známí a přátelé, které tam mám.


Jaký je tvůj nejoblíbenější chorál?

Zelenobílá a Ta naše Bohemka…Jo a Neserte se, do Ordoše, jenž vznikl v jídelním voze cestou do Olomouce! :-)))


Jak pravidelně docházíš na zápasy? (každý domácí zápas, občas apod.)

Chodím na každý domácí zápas, jen teď flákám ty výjezdy, ale polepším se.


Co by si ráda vzkázala fanouškům, kteří ti dali hlas?

Moc moc děkuji za Vaši podporu, vážím si toho!


Děkuji za rozhovor.


Převzato z http://www.kenguru.cz