UMBRO hráč utkání: Aziz Ibragimov

V neděli vyhrál anketu fanoušků UMBRO hráč utkání a s cenou se jen těžko loučil. Dvaadvacetiletý uzbecký reprezentant Aziz Ibragimov je druhým držitelem putovní trofeje pro nejlepšího muže zápasu. Skleněnou trofej s vyrytým názvem soutěže udělují každý domácí zápas fanoušci prostřednictvím sms zpráv nejlepšímu muži v zelenobílém. Tentokrát ji při premiérovém startu v Ďolíčku získal útočník s číslem 22. Na putovní trofeji se objevují štítky se jmény vítězů, každý vítěz pak dostane malou skleněnou repliku. „Už se na ni těším, kdy ji uvidím,“ ptal se Aziz hned po zápase s Karvinou.

UMBRO hráč utkání: Aziz Ibragimov

Svým výkonem si hned získal fanoušky. Bojoval, rval se, vyhrával hlavičkové souboje. „Bylo vítězství celého mužstva, i když mě cena samozřejmě těší. Fanoušci byli vynikající, nemám slov…,“ říká česko-slovenštinou. Po utkání kotel skandoval jeho jméno, fanouškům se jeho bojovný a zároveň fotbalový styl hodně líbí.

V Praze si pomalu zvyká. „Jezdím na Bohemku tramvají, Praha je oproti Bratislavě nebo Taškentu obrovská, takže hrozí, že se občas ztratím. Jezdíme společně s Rado Augustínem a Ivanem Jankem,“ popisuje svůj život v metropoli. „Už jsem potkal i tři chalany od nás z Uzbekistánu, žijí tady v Praze,“ chlubí se s úlovkem.

Aziz Ibragimov je v Praze na půlroční hostování ze Slovanu Bratislava. O jeho dalším působení se bude rozhodovat v zimě.