Vítězství zařídili oba útočníci

Drtivý začátek a výtečný finiš předvedli fotbalisté Bohemians na stadionu Slovácka. Svého soupeře jasně přehráli v úvodních dvaceti minutách a ve většině druhého poločasu. Díky dvěma gólům po přihrávkách Rychlíka se Klokani radují z vítězství 2:0, už druhého v řadě. Bohemka poskočila na druhé místo, v tabulce pravdy je dokonce nejlepší ze všech. „Bylo to vydřené vítězství bojovností i fotbalovou kvalitou. Jsem rád, že se trefili oba útočníci, to jim může hodně pomoc,“ říká trenér Pavel Hoftych. Ibragimov a Škoda dvěma zásahy zařídili pro Bohemku tři body a čtyři stovky fanoušků Bohemians na tribunách po závěrečném hvizdu ve stoje tleskaly.

Vítězství zařídili oba útočníci

Trenér Hoftych udělal oproti Karviné jedinou změnu v sestavě. Hartiga nahradil v útoku Škoda. „Lukáš byl po utkání s Karvinou zraněný, lehce trénuje, ale příliš bychom riskovali jeho zařazením,“ zdůvodnil tuto změnu kouč Bohemians. Kvůli zranění na Slovácko nepřijeli ani Hašek (kotník) a Kotyza (tříslo). Slezák a Kunášek byli v trestu, zápasem se Slováckem si oba trest za červené karty odseděli a v příštím zápase už budou k dispozici.

Neplánovanou změnu museli trenéři udělat ještě v prvním poločase. Po jednom ze zákroků hráčů Slovácka skončil Bartek na zemi a už v 19.minutě musel střídat. „Mám pohmožděnou nohu nad kotníkem, ale snad to bude v pohodě,“ říkal po utkání, když kulhal do autobusu. Po jiném faulu, na Škodu, se již v 9.minutě zahrávala standardní situace z pravé strany. Rychlík levačkou zakroutil míč do vápna, ten propadl mezi stopery a Ibragimov z malého vápna propálil gólmana Filipka. „Rychlý gól nás zaskočil, soupeř na začátku hodně přitlačil,“ přiznal po zápase trenér Slovácka Ladislav Jurkemik. „Chtěli jsme na soupeře vlétnout stejně jako proti Karviné a to se podařilo. Úvod se podařil, apk nás dostali pod tlak standardky, kterých bylo opravdu hodně,“ připomněl Hoftych hodně přísný metr sudího Patáka.

 Bohemka díky vynikající hře obrany tlak Slovácka v prvním poločase přežila. „Podržel brankář Sňozík, z brankové čáry vyhlavičkoval míč Rychlík, oba stopeři skvěle zvládli všechny hlavičkové souboje,“ pochválil zadní řady kouč Bohemians. Klokani se „ve zdraví“ dožili druhého poločasu, ve kterém soupeře jasně předčili v důrazu a v agresivitě. „Přidali jsme důležitý druhý gól po krásné akci a pak už jsme si zápas pohlídali,“ prohlásil Hoftych. Druhá branka opravdu snesla všechna přísná měřítka. Adam obral ve středu hřiště Gondu, přihrál doleva Rychlíkovi, ten dlouhým sprintem zavezl balón až k vápnu soupeře a výborným centrem našel na malém vápně Škodu, který míč už jen lízl a poslal k tyči. Nejlepší střelec loňské sezony se konečně trefil i letos. „Prosadili se oba útočníci, to je vždycky dobrá zpráva a zvláště pro nás, protože my jsme s tím měli problémy. Navíc v dalším zápase bude k dispozici i Slezák a Hartig,“ připomněl trenér nevídanou konkurenci na hrotu.

Bohemka se vítězstvím odrazila vzhůru a je na druhém místě tabulky. „Příště nás čeká Jihlava, souboj o první místo a navíc oslava skvělých hráčů z minulosti, kteří pro Bohemku vybojovali titul. Bude to svátek, těším se, že uvidím plný Ďolíček,“ plánuje Pavel Hoftych. To Ladislav Jurkemik má úplně jiné starosti. „Měli jsme jiné plány před sezonou. Touto porážkou jsme spadli do boje o záchranu a teď je naší prioritou vyhnout se sestupu,“ dodal na konec tiskové konference.