Dvě jedenáctky na hřišti

Na začátku druhého poločasu bylo na lavičce Bohemky hodně horko, i když na hřišti se nic podstatného nedělo. Bohemka musela hrát první dvě minuty druhého poločasu o deseti bez Jiřího Rychlíka, který byl v tu dobu v kabině. Seběhlo se to celkem nevinně, na hřiště do druhého poločasu vyběhly totiž dvě jedenáctky. Na zádech ji měl Férenc Róth a překvapivě i Jirka Rychlík.

Dvě jedenáctky na hřišti

Obránce Bohemians po utkání popsal celou zapeklitou situaci. „O přestávce si někteří kluci převlékají dresy a berou si suché. Já to nedělám, ale dres si svlékám, abych ho na sobě neměl mokrý celou přestávku,“ popisuje Jirka Rychlík. Tak se stalo i tentokrát. V kabině vedle Rychlíka seděl Ferenc Róth, který si ale o přestávce bere pravidelně nový suchý dres. „Jenže Fery ten mokrý nehodil do bedny na špinavé prádlo, ale vedle sebe na mé místo a já jsem si vzal na sebe první triko, které tam leželo a ani mě nenapadlo, že by to nebyl můj dres,“ vypráví Jirka Rychlík.

A pak už se šlo na hřiště. Sudí si ničeho nevšiml, zadul do píšťalky, až po chvilce zpozorněl gólman Radek Sňozík.  Následnou komunikace mezi Sňozíkem a Rychlíkem probíhala takto. Sňozík: „Máš jedenáctku.“ Rychlík: „Jakou jedenáctku, kde?“ Sňozík: „Na zádech máš jedenáctku.“ To už „Rychlajzovi“ došlo, že vyběhl se špatným číslem. „Podíval jsem se před sebe, tam byl Fery s jedenáctkou, já měl jedenáctku, takže něco nehrálo. Musel jsem si ji běžet vyměnit. Volal jsem na Míru Šimečka, tak jsme to šli rychle vyměnit. Trvalo to minutku a něco. Ještě se mi to nikdy nestalo,“ zavzpomínal s úsměvem Jirka Rychlík.

Bohemka zvládla i tuto situaci a po chvilce se na trávníku znovu objevila devítka Jirky Rychlíka. Pro Bohemku by to ale žádné ohrožení neznamenalo. Čísla hlídá rozhodčí, a když by odhalil dvě jedenáctky, poslal by pak Rychlíka převléci do šaten. „Raději jsme to udělali dobrovolně hned na začátku poločasu, aby se to nestalo někdy v průběhu, kdy by hra měla daleko rychlejší spád,“ dodal Jiří Rychlík s číslem devět.