Klokani řádili na ledě

Aziz poprvé v životě na ledě, Vláďa Hric v roli nehybného obránce, Jirka Rychlík jako neprůstřelný gólman nebo Pavel Lukáš jako nejlepší střelec – tak se představili fotbaloví Klokani na ledě při tradičním posezónním hokejovém mači. „Rozdali jsme si to staří proti mladým. A dopadlo to jako vždycky. Mladí zase dostali na frak,“ hodnotil utkání trenérský vůdce „starých“ Pavel Medynský. Nadvláda „starých“ se tak přesunula z trávníku na led a mladíkům nepomohl ani Ivan Hašek v roli rozhodčího, který byl na starší pány viditelně přísnější. V článku si kromě dalších zajímavostí můžete prohlédnout i fotogalerii.

Klokani řádili na ledě

Hráči dostali po posledním mistrovském zápase týden volno, ale fyzicky nezaháleli. Jeden den si vyplnili tradičním hokejovým zápasem v hale USK Praha HASA u Vršovického nádraží. „Rozdělení bylo jasné. I na tréninku hrajeme často fotbálek staří – mladí, takže i tentokrát to byly tyto dva týmy,“ hlásil základní nominaci asistent trenéra Pavel Medynský, který byl vůdčí osobností „starých“. Zkušení borci se ukázali jako vyzrálejší hokejisté, kteří mají skvělé základy z rybníků. „Táta mě každé ráno vyháněl na rybník, že musím jít hrát hokej. Za barákem jsme měli hned dva rybníky, takže jsem se to v mládí naučil,“ popisoval své hokejové začátky Petr Kunášek. „Ale žádnou halu jsme na vsi neměli, takže jsem se dal na fotbal. Žádné rozhodování nebylo,“ dodal.
Podobnou možnost ale nikdy neměl uzbecký fotbalista Aziz Ibragimov. „Jsem poprvé v životě na ledě. Rád korčuluju,“ zvolal hrdě a rychle se chytnul mantinelu, aby udržel rovnováhu. „U nás se hokej moc nehraje. Ale na Slovensku jsem byl jednou na hokeji. Jsem Slovanista,“ vyznal se z hokejové lásky ke Slovanu Bratislava. Do hokejového zápasu Klokanů se ale neodvážil, brusle si půjčil po utkání od Ivana Janka a došoupal se na společné focení.

Samostatnou kapitolou bylo oblečení hráčů. V hokejovém retro dresu se představil Pavel Lukáš, Jirka Rychlík oblékl dres Ledových klokanů. Honza Moravec se navlékl do originál dresu Pardubic se jmenovkou pardubického obránce Aleše Píši. „Kousek od Pardubic bydlím, jsem jejich velkým fanouškem. Dres jsem dostal od rodičů k Vánocům, Píša je můj oblíbený hráč,“ přiznal Honza Moravec svoji hokejovou orientaci. Při hokeji mohl každý navléknout jakýkoliv dres, pravidlo bylo jediné – staří jsou tmaví, mladí světlí. A tak například Ivan Janek vyjel na led v bílém dresu Slovenska. „Koupil jsem si ho, takže tady hájím naše národní barvy,“ hlásil hrdě slovenský obránce.

V mužstvu „starých“ by se našlo hodně hokejových talentů. Skauty ze zámoří by asi nejvíce zaujal Pavel Lukáš, nejlepší střelec zápasu, který zakončoval technicky zblízka i typickým golfákem z dálky. „Přitlač, Cigi, přitlač,“ hecoval stopera Bohemky Radek Sňozík, který působil na obou lavičkách jako „konzultant“. Dalibor Slezák je stejný na bruslích i v kopačkách – rychlý, důrazný a obětavý. Ve spolupráci s Karlem Radou, který vnesl do hry klid a rozvahu, byli „staří“ téměř nepřekonatelní. K tomu se přidal ještě neprůstřelný Jiří Rychlík v brance a o úspěchu bylo rozhodnuto. „Jako vždycky, staří je převálcovali,“ odpovídal na otázku, jak to dopadlo, Pavel Medynský.

Za „starý“ nastoupil i masér Vláďa Hric, který skvělou poziční hrou na stoperu rozhodil nejeden útok soupeře. „Vláďa vjel na hřiště a dvacet minut tam stál, protože se nemohl dostat zpátky. Pak jsme ho museli popostrčit,“ smál se „Medy“.  Rozhodčí Ivan Hašek byl ale nekompromisní a potrestal „staré“ za příliš hráčů na ledě. Pravidlo porušili právě v době, když „odváželi“ Vláďu Hrice z ledové plochy.

Nakonec ale „staří“ přesilovku přežili a dotáhli zápas do vítězného konce 11:6. Odveta se bude hrát zase za týden na stejném místě. „Pro kluky je to příjemné odreagování a zároveň to splní i tréninkovou roli, protože nasazení je při takto vyhecovaných zápasech opravdu velké. Od příštího týdne již zase normálně trénujeme a hokej je jen jednou z tréninkových jednotek,“ shrnul další program týmu trenér Pavel Hoftych.