Zimní příprava Bohemians 1905

Bohemku čeká dlouhá zima a fanoušky Klokanů dlouhé čekání na další mistrovský zápas. Bude to však čekání příjemné, protože pohled na tabulku bude minimálně tři měsíce pořád stejný – Bohemians 1905 v čele druhé ligy. Tímto pohledem se ale nemohou příliš opájet fotbalisté, kteří musí myslet spíše na to, že Jihlava má jen o bod méně a další tři kluby jen o tři body méně. Hráči se sejdou v pondělí 5.ledna.„S hráči se pak sejdeme 5.ledna, ale hned po Vánocích jim začíná individuální trénink. Dostanou sporttestery a podle nich budou plnit tréninkové plány, které od nás dostanou. Takže na začátek přípravy by měli být připraveni a sladěni na jednu notu, abychom nemuseli první dny věnovat dohánění fyzické kondice u některých fotbalistů,“ vysvětluje trenér Pavel Hoftych. V článku najdete rozpis celé zimní přípravy. Druhá liga začíná své jarní boje 8.března, Bohemka se druhou březnovou neděli od 17 hodin střetne s Duklou.

Zimní příprava Bohemians 1905

V rámci zimní přípravy odehrají Klokani i tři turnaje. První z nich bude Tipsport liga. Turnaj se v letošní sezóně rozšířil na rekordních 24 týmů (Gambrinus liga, II. liga, Corgoň liga, II. slovenská liga). Hrát se bude v šesti skupinách po 4 týmech, do čtvrfinále postoupí šest vítězů skupin a nejlepší tým z druhých míst skupin A, B a C a nejlepší tým z druhých míst skupin D, E a F. Bohemka nalosována do „pražské“ skupiny A, která se odehraje na umělé trávě Slavie v Edenu vedle atletického stadionu, spolu s domácí Slavií, Viktorií Plzeň a FK Příbram. "Jsme rádi, že se můžeme opět představit fanouškům v Praze i během zimní přestávky. S pořadateli jsme uzavřeli písemnou dohodu, abychom měli záruku pevně stanovených termínů a mohli jsme i dopředu naplánovat zimní přípravu," řekl k účasti Bohemky Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. Bohemians 1905 odehrají své zápasy čistě jen o víkendech, aby k nim měli přístup všichni fanoušci. Úvodní zápas sehrají Klokani proti Slavii 10. ledna dopoledne, protože odpoledne už je čeká základní skupina Fortuna víkendu šampionů. O týden později pak zelenobílí dohrají skupinu dvěma zápasy v sobotu i v neděli. Celý turnaj se odehraje během ledna, finále je na programu 25. 1. 2009.

Velmi populární je pro fanoušky i Fortuna Víkend šampiónů, na který byla Bohemka znovu pozvána. V sobotu 10.ledna odpoledne a v neděli 11.ledna se Klokani budou snažit navázat na prvenství z prvního ročníku turnaje. Zápasy se znovu odehrají v O2 Areně a Bohemka bude mít určitě zase největší podporu. Konkurence bude letos hodně silná. Bohemka se utká v základní skupině s Austrií Vídeň, Slavií Praha a Libercem.

Třetím turnajem bude dlouhodobý turnaj na Vyšehradě, kterého se bude účastnit kombinovaný tým Bohemky dle vytíženosti jednotlivých hráčů.

A-tým čekají i tři soustředění, která by měla vyplnit dlouhou pauzu. „Žádné zahraniční soustředění v teplých krajích nebude. Třikrát však vyjedeme z Prahy. Nejdříve na běžky do Břízek u Jablonce, pak do Luhačovic na herně-kondiční přípravu a nakonec na závěrečné herní soustředění do Písku. V jeho rámci se střetneme s Plzní, která si tento zápas vybrala jako generálku na jarní start první ligy. Celkem odehrajeme minimálně 12 přípravných zápasů a pouze dva soupeři budou z nižších soutěží. Pro fanoušky by mohl být atraktivní zápas se Slovanem Bratislava,“ říká kouč Pavel Hoftych.

PLÁN ZÁPASŮ V ZIMNÍ PŘÍPRAVĚ