Vánoce s Klokanem: Gól roku 2008

Blíží se konec roku a s ním i běžné ankety. Fanoušci Bohemians se znovu zásadní měrou budou podílet na výběru toho nejlepšího, co bylo v uplynulém roce k vidění. Novinkou je anketa Gól roku 2008, která bude vyhlášena při Vánocích s Klokanem v neděli 7.prosince. Bohemka TV vám nabízí deset nejkrásnějších gólů dle výběru vedení klubu a z těchto branek vyberte nejkrásnější gól roku 2008. Střely do šibenice, vytříbené kombinace, chytrá zakončení - to vše bylo k vidění na jaře a na podzim v ligových zápasech. TOP TEN výběr nabízí Bohemka TV a vy můžete zvolit ten nejlepší. Dvakrát se v nominaci objevují Morávek, Škoda, Kotyza, zbývající čtyři hráči mají po v anketě po jednom gólu. Hlasovat můžete prostřednictvím internetových stránek nebo přímo v neděli 7.prosince na Vánocích s Klokanem přímo v Ďolíčku, kde bude instalována velká obrazovka a góly budou celé odpoledne k vidění.

Vánoce s Klokanem: Gól roku 2008

ANKETA GÓL ROKU 2008 (góly jsou řazeny dle data od nejstaršího):

1) JAN REZEK
Gól nominovaný pod číslem 1 vstřelil Jan Rezek při jarním utkání proti Kladnu. Ďolíček se už utápěl v beznaději, protože v přímém souboji o záchranu Klokani prohrávali s Kladnem 0:1. V 93.minutě však za vápnem napřáhl Jan Rezek a zachranil pro Bohemku alespoň bod. Rezek byl v Bohemians na půlročním hostování ze Sparty.

2) DALIBOR SLEZÁK
Číslo 2 patří Daliboru Slezákovi, který byl na jaře kapitánem týmu. Při existenčním zápase v Mostu seděl většinu zápasu na lavičce, na hřiště se dostal v 79.minutě za stavu 2:2. Během pár vteřin vyhrál souboj, míč se k němu vrátil a Slezi fantasticky napálil míč do šibenice Švengrovy branky. Úžasná střela přinesla Bohemce tři body v tomto utkání.

3) MARTIN KOTYZA
Sérii tří zápasů s krásnými góly zakončilo utkání s Brnem. Bohemka sice prohrávala, ale ještě během prvního poločasu skóre obrátil Martin Kotyza. Do nominace se dostaly oba jeho góly. Ten první ve ve 28.minutě se skrývá pod číslem 3 a pyšní se krásnou kombinací po ose Rezek, Morávek, Bartek, Ordoš a pak míč do sítě dorazil Kotyza. Vše na jeden dotek.

4) MARTIN KOTYZA
Kdo seděl při utkání s Brnem na hlavní tribuně, ten gól si určitě v hlavě dodnes promítá před spáním. Byla to nádherná střela z první do šibenice, fanoušci na hlavní tribuně měli před sebou přímou dráhu letu míče a viděli, jak míč míří do šibenice. Kotyza tímto gólem zlomil odpor Brna a zařídil v tu chvíli důležité tři body. 

5) JAN MORAVEC
Teď už přicházejí na řadu druholigové góly. Jako první reprezentant podzimní sezony byl vybrán gól Jana Moravce na Julisce. Bohemka skvěle zahrála rychlý protiútok a během osmi vteřin se dostala od vlastního vápna až do gólového zakončení. Míč přitom stále putoval po zemi. Stačily dvě kolmice od Adama a od Morávka a Jan Moravec už zkušeně zakončil.

6) JIŘÍ RYCHLÍK
Jediným obráncem v elitní desítce střelců je Jiří Rychlík. Jeho branka proti Sokolovu znamenala nejen důležité tři body, ale také zvedla ze sedaček všechny fanoušky. Zabijácká rána málem sestřelila Lukáše Adama, který se chtěl ukrýt pod trávník. Střela ho naštěstí minula a zastavila se až v síti.

7) JAN MORÁVEK
V 9.kole druhé ligy hrála Bohemka na hřišti vedoucí Čáslavi a dramatický závěr okořenily dvě branky v nastaveném čase. Jan Morávek nakonec přelstil dotěrné obránce, kteří mu ve větším počtu celý zápas znepříjemňovali život. Nakonec vyzrál hned na tři obránce, kteří se srazili jak v grotesce ze starých časů. Mori jim hodil udici v podobě míče, všichni tři se vrhli na kořist, ale Mori si míč zase stáhnul pod sebe a poté v klidu zakončil.

8) JAN MORÁVEK
Druhý gól, který reprezentuje největší talent Bohemky v této anketě, padl v utkání s Jihlavou. Hlavní zásluha tentokrát patří Lukáši Hartigovi, který se výborně uvolnil a našel nabíhajícího Moriho. Teď už si poradil s dvojicí dotěrných soupeřů. Krásná spolupráce rozhodla boj o čelo tabulky, o to byla cennější.

9) MILAN ŠKODA
Na závěr roku se pohlednými góly zaskvěl Milan Škoda, který končil rok ve výborné formě. Fotbalové učebnice by se mohly psát podle akce Bohemky v Hradci Králové. Rychlý přechod do útoku Ference Rótha a následný centr na čtyřicet metrů na Moravce, jeho přihrávka z první a finální oblouček Škody přes gólmana uchvátil i trenéra Pavla Hoftycha, který prohlásil, že to byl jeden z nejhezčích gólů, které viděl. Ale to ještě nevěděl, co přijde o týden později.

10) MILAN ŠKODA
Zápas s Třincem, Milan Škoda znovu v hlavní roli a Ferenc Róth znovu v pozici nahrávače. Po krkolomné rozehrávce získal míč Adam, přesně mezi obránci vysunul Rótha, který počkal na Škodu, odcentroval a kanonýr Bohemky ve skluzu volejem trefil šibenici. Výjimečnost tohoto gólu ještě vynikne při bližším rozboru pohybu Škody, který při zakládání akce vybíhal z vlastní poloviny a sprintem absolvoval přes šedesát metrů za jediným cílem, který se mu nakonec podařilo splnit. Dal gól a zařídil Bohemce v poslední minutě prvního poločasu vedení nad Třincem a nakonec i vítězství. 

BOHEMKA TV - PROHLÉDNĚTE SI VŠECHNY NOMINOVANÉ GÓLY

HLASUJTE NA SPECIÁLNÍ STRÁNCE >>