D-žáci triumfovali v Hlušicích

Mladí fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili na prestižním dvoudenním halovém turnaji v Hlušících. Mladí Klokani, kteří přijeli již v pátek, se o den později střetli v základní skupině postupně s: RMSK Cidlina (8:3), Podolí-červení (1:1), Beroun (5:1), FC Dosta Bystrc (1:1), Vysoké Mýto (2:3), Braník „B“ (5:1). Tyto výsledky zaručily zelenobílým postup do semifinálové skupiny, ve které se střetly v neděli postupně s Libercem (2:1) a s Podolím-modří (8:0). Po tomto dvojutkání již následovaly zápasy  "na život a na smrt".

D-žáci triumfovali v Hlušicích

Ve čtvrtfinále nás čekal Braník „A“, a ten jsme porazili 4:0 (komentář trenéra Braníka: "Škoda, že nám závěrečný vývoj zápasů ve skupinách přisoudil zrovna Bohemku. Věřil jsem, že se vzrůstající výkonností jsou schopni kluci porazit jakékoliv jiné mužstvo na turnaji, ale Bohemka byla přeci jen někde jinde. I přesto zahráli kluci super a v poli to velký rozdíl nebyl. Z akce jsme dostali pouze jednu branku, ostatní byly po chybě v rozehrávce. Opět mohu pouze říci, že porážka je zasloužená, ale příliš krutá.")

V semifinále nás čekalo Podolí-modří, které jsme zvládli stejným způsobem jako Braník a David Roshan si připsal již třetí nulu v řadě a některými svými zákroky přiváděl přítomné k nevěřícímu výrazu. Ve finále nás čekal zástupce moravské metropole Sparta Brno. Podle hodnocení většiny trenérů ostatních mužstev se právě oba fináloví soupeři prezentovali po celou dobu konání turnaje nejkrásnější hrou, která byla plná kombinačních akcí a především na utkání Bohemky se vždy plnila téměř celá hala a sledovala krásný kombinační fotbal s velkým množstvím akcí na jeden dotek.

Finále začalo lépe pro Bohemku, která se po hezké akci ujala Blechou vedení 1:0. Klokani svého soupeře přehrávali ale gól nepřišel ani od nejlepšího střelce týmu, desetigólového Davida Čapka. Územní převahu se nepodařilo přetavit v góly a soupeř hrozil po rychlých brejcích. Ty však zastavoval vynikající Roshan, který spíše připomínal Dominika Haška v nejlepších letech... Soupeř se nakonec dočkal vyrovnání. Na gól mu asistoval hlavní rozhodčí, který některými svými výroky vyvolal ve vyprodané hlušické hale vlnu nevole. Nutno podotknout, že Boehmka byla pod "palbou" dvojice rozhodčích v průběhu celého turnaje poměrně často. Po Brakově skluzu, kterým vypíchl hráči Brna balon se k překvapení všech pískal trestný kop, ze kterého soupeř skóroval. Utkání se dohrávalo především na polovině Brna, ale gól již do konce normální hrací doby nepadl, a tak přišla na řadu loterie v podobě penalt. Dvoudenní představení, snaha a umělecký dojem týmu podpořený někdy až nadpozemskými zákroky Davida Roshana může najednou přijít vniveč.

Jako první se k balonu rozebíhá Marek Vltavský a jeho střela rozhodně nebyla "šmudla" - 1:0.

Střelu soupeře vystihuje David Rohan a první pokus lapil.

Přiblížit Bohemians k titulu může Trčka, ale slabý pokus doprostřed brány nemá naději na úspěch.

Soupeř srovnává střelou do horní poloviny branky - 1:1

Na penaltu se blíží malý-velký muž zelenobílého celku Petr Pejša a s noblesou dostává misky vah na stranu vršovických - 2:1.

Soupeř vzápětí vyrovnává, a tak se musí zvolit po hráči na každé straně, teď se pojede až do rozhodnutí...

Trenér Bohemians Köstl již v té době dobře ví, kdo na penaltu půjde. Václav Šulc, ač se zdráhá, tak nakonec přetěžké břemeno přijímá na své kopačkách a vzápětí ho odhazuje a opět posílá Bohemku do vedení - 3:2.

Pod obrovským tlakem je teď celý tým Brna a především střelec, stavící si balón na značku pokutového kopu. Rozebíhá se, míří až téměř k tyči, navíc je to prudká rána...tohle bude asi gól...ale neeeeeeeeeeee....do celé své délky se vytahuje hrdina turnaje David Roshan, k překvapení všech drží balon ve svých rukavicích a posouvá celek Bohemians k obláčkům euforie !!!
Fantastické zakončení turnaje a zasloužené prvenství v turnaji, navíc individuální cenu pro nejlepších brankáře turnaje si zaslouženě odnáší Roshan.

Celý turnaj jsme odehráli ve třech čtyřkách s tím, že v každém utkání vždy jedna odpočívala. Vítězství v turnaji si stejnou měrou zaslouží všichni hráči, členové realizačního týmu i fantastičtí fanoušci.


1. zápas – základní skupina: RMSK Cidlina „A“ – Bohemians 1905 3:8
Góly: 3x Blecha, 3x Čapek, Pejša, Vltavský

2. zápas – základní skupina: Bohemians 1905 – AFK Slavoj Podolí (červení) 1:1
Góly: Pejša

3. zápas – základní skupina: ČL Beroun – Bohemians 1905 1:5
Góly: 2x Čapek, Puczok, 2x Šulc

4. zápas – základní skupina: Bohemians 1905 – FC Dosta Bystrc 1:1
Góly: Šulc

5. zápas – základní skupina: Vysoké Mýto – Bohemians 1905 3:2
Góly: Brak, Pejša

6. zápas – základní skupina: Bohemians 1905 – ABC Bráník „B“ 5:1
Góly: 2x Brak, Čapek, Šulc, Trčka

7. zápas – semifinálová skupina: FC Slovan Liberec - Bohemians 1905 1:2
Góly: 2x Ondongo

8. zápas – semifinálová skupina: AFK Slavoj Podolí (modré) - Bohemians 1905 0:8
Góly: 2x Čapek, 2x Šulc, Puczok, 3x Tomič

9. zápas – čtvrtfinále: ABC Bráník „A“ - Bohemians 1905 0:4
Góly: 2x Brak, 2x Čapek

10. zápas – semifinále: AFK Slavoj Podolí(modré) - Bohemians 1905 0:4
Góly: Blecha, Čapek, Pejša, Puczok

11. zápas – finále: FC Sparta Brno - Bohemians 1905 1:1 (2:3 na penalty)
Góly: Blecha
Penalty: Vltavský, Pejša, Šulc


Sestava Bohemians: Roshan - (I: Brak, Vltavský - Čapek, Šulc), (II: Szabo, Vodrážka - Pejša, Blecha), (III: Trčka, Ondongo - Tomič, Puczok)