Pro hráče rok skončil, začala dovolená

10. prosince byl poslední den společné přípravy fotbalistů Bohemians v roce 2008. Beachvolejbal ve Vršovicích a divadelní představení Brouk v hlavě v jedné z hlavních rolí s Ivanem Trojanem. To byl program posledního dne hráčů Bohemky. „Volejbal se mi nepovedl, skončili jsme poslední. Ale divadlo bylo super,“ hlásil záložník Martin Kotyza. Hráči se znovu sejdou 5.ledna, teď si užijí tří týdny dovolené. „Ale od šestadvacátého už mají individuální plán a budou je kontrolovat sporttestery,“ upozorňuje trenér Pavel Hoftych

Pro hráče rok skončil, začala dovolená

Hráči se rozprchli do svých domovů. Poprvé po znovuzrození se tak v kabině mluvilo o tom, komu kdy letí letadlo, protože v dresu Bohemky jsou už i cizinci. „Letím přímo do Uzbekistánu, už se těším za rodiči,“ usmíval se Aziz Ibragimov, který kvůli tomu nestihl středeční rozlučkový program. Na Slovensko se vydal Ivan Janek. Oba hráči jsou na hostování ze Slovanu Bratislava a o tom, zda nastoupí do přípravy Bohemky 5. Ledna se povedou ještě jednání. „V Praze se nám líbí. Otázkou je, co s námi zamýšlí Slovan. Kdyby bylo jen na nás, tak tady rádi zůstaneme,“ shrnul za oba slovenský obránce.

Do svých domovů se vydali i Češi. Nejdelší cestu za rodiči měl Ivan Hašek. Ten sedl do letadla a vyrazil za svým tátou do Dubaje, kde stráví následující týdny. Honza Moravec vyráží na Moravu, Martin Kotyza na sever Čech k Jablonci. „Ale přes víkend ještě zůstanu v Praze. Chtěl bych se jít podívat na florbalový světový šampionát,“ nastínil své nejbližší plány čerstvý vítěz ankety o gól roku. Další hráči už plánovali, jak se vydají za teplem. Radek Sňozík a Marek Nikl vyrážejí s rodinami za sluníčkem, trenéři zase plánují výjezd na hory. „My jedeme už tento týden,“ hlásí Pavel Medynský a plánuje, co všechno bude muset zabalit. Odjezd se blíží. Hlavní kouč Pavel Hoftych ještě zůstane v Česku, aby byl přítomen případným jednáním o změnách v kádru. „Na hory jedeme až 20. prosince. Budeme poprvé pryč přes Vánoce, tak uvidíme, jak se to vydaří,“ dodává Hoftych.

Někteří naopak rádi zůstanou v teple domova. Své první Vánoce s potomky stráví Lukáš Hartig a Dalibor Slezák. Oba zkušení útočníci zaznamenali kromě úspěchů na hřišti i velké úspěch doma. První Vánoce s dětskou radostí pro ně budou určitě velkou odměnou po náročném roce.

Přestože jsou před hráči tři týdny dovolené, v kabině se poslední den letošní přípravy mluvilo už o příštím roce. Tématem číslo jedna byla Fortuna Víkend šampiónů, který je čerstvě rozlosován a hráči se už těší a kupují lístky pro své blízké. „Jako každý rok, tak to bude zase zážitek. Na začátek přípravy skvělé zpestření,“ prohlásil Lukáš Adam.