Bohemka zahájila přípravu i s posilami

Vedoucí tým druhé ligy Bohemians 1905 v pondělí 5. ledna ráno zahájil přípravu na jarní část sezony. „Do této části sezony jdeme s jediným cílem. Potvrdit naše postavení v tabulce a postoupit do nejvyšší soutěže,“ řekl hráčům v kabině před úvodním tréninkem ředitel klubu Lukáš Přibyl. Trenér Pavel Hoftych přivítal v týmu nové tváře, ale zároveň se s některými hráči už v prosinci rozloučil. Zelenobílý dres na jaře obléknou i nové posily – Josef Jindřišek, který přišel z Olomouce a má na svém kontě téměř sto ligových startů, Miloslav Strnad, druhý nejlepší střelec druhé ligy, který se vrátil z Čáslavi a pravděpodobně také Marek Jungr, o jehož přestupu ze Sparty se v těchto dnech jedná. Do přípravy se zapojili i hráči Slovanu Bratislava Ivan Janek a Martin Cseh. Aziz Ibragimov je na reprezentačním srazu.

Bohemka zahájila přípravu i s posilami

Hráči se sešli v devět hodin ráno ve vršovickém Ďolíčku a čekal na ně stejný realizační tým jako na podzim vedený trenérem Hoftychem. „Rádi bychom měli k dispozici kolem dvacítky hráčů a tři gólmany. Od toho se budou odvíjet i další případné změny v kádru. Přišli dva hráči, kteří určitě zvýší kvalitu týmu Strnad a Jindřišek. Navíc je v jednání Jungr, který prošel mládežnickými reprezentacemi a má týmu určitě co dát. Stále existuje i možnost, že své působení v Bohemce prodlouží i kmenový hráči Slovanu Bratislava Janek a Ibragimov, kteří u nás na podzim hostovali. Co se týče příchodů, tak více bychom nechtěli zasahovat do kádru,“ zhodnotil situaci trenér Hoftych. Jednání o přestupu záložníka Jungra ze Sparty budou pokračovat v tomto týdnu. Se Slovanem Bratislava jedná sportovní ředitel Bohemians Jiří Steinbroch již několik týdnů. „Jednání jsou to složitá a mají různý vývoj. Usilujeme o příchod dvojice, která tady již hrála na podzim Janek, Ibragimov. S nimi by měl přijít i mladý obránce Slovanu Martin Cseh, který se již zapojil do přípravy,“ objasnil situaci sportovní ředitel Bohemians 1905. Zatímco Janek a Cseh vyběhli hned k prvnímu tréninku s Bohemkou, Aziz Ibragimov chyběl. „Je na soustředění s reprezentací Uzbekistánu, měl by dorazit ve středu,“ hlásil kouč Hoftych.

 „Od příchodů se budou odvíjet i odchody. Hostování v Bohemce ukončili Karal z Hradce Králové a Kunášek z Čáslavi. Na hostování do Kladna jsme na půl roku pustili Davida Bartka. Tady neměl jisté místo v sestavě a naskytla se šance, že by si mohl zahrát první ligu a výkonnostně povyrůst,“ doplnil trenér Bohemians 1905.

Klokani přezimují na prvním místě tabulky, ale s vědomím, že za nimi je řada čekatelů na postupová místa. „Za největší konkurenty v tuto chvíli považujeme Jihlavu a Duklu. Respektujeme jejich sílu, ale náš cíl to změnit nemůže. Chceme postoupit a současné změny v kádru už směřujeme k případné účasti v nejvyšší soutěži,“ vysvětlil trenér Bohemians 1905, kterému první týden přípravy bude chybět největší hvězda týmu Jan Morávek. „Honza je na stáži v Schalke 04. Zvolili jsme tento termín záměrně, protože nijak významně nezasahuje do přípravy. Honza se k nám připojí 9. ledna,“ prohlásil Hoftych.

Do přípravy se nezapojil ani Lukáš Marek, který v lednu podstoupí operaci kolena a pro celé jaro zřejmě nebude k dispozici. Naopak plnou zátěž by již měl absolvovat Ivan Hašek, který chyběl kvůli zranění téměř celý podzim. Další zdravotní potíže zatím nejsou hlášeny. Michal Polodna začne přípravu v rezervním týmu.

První trénink absolvovali Klokani na umělé trávě v Praze - Šeberově. „První týden bude pestrý. Budou na programu výběhy, herní tréninky nebo spinning,“ vyjmenovává Hoftych začátek dlouhé přípravy. Hned na úvod čeká na hráče i příjemné zpestření v podobě Fortuna Víkendu šampiónů, halového turnaje, kde před dvěma lety triumfovali a loni došli do semifinále. „Na Bohemce se o tom mluví už dlouho. Do haly se všichni těšíme. Víme, že naši fanoušci už vykoupili většinu lístků a bude tam zase skvělá atmosféra,“ říká Radek Sňozík, brankář, který se v hale proměňuje i ve střelce.

Pak už na hráče Bohemians 1905 čekají tradiční povinnosti. První kondiční soustředění v Břízkách, kde budou nabírat fyzickou kondici. „Bereme i běžky, takže bude zábava,“ směje se trenér Pavel Hoftych. Klokani sehrají během dvouměsíční přípravy i řadu přátelských zápasů. V začátku v rámci Tipsport ligy v Edenu a turnaje na Vyšehradě, ve druhé polovině přípravy na soustředěních a v Praze. „Přechodem mezi fyzickou a herní částí bude soustředění na Slovensku a poté jedeme herně ladit do Písku. Příprava je opravdu dlouhá a chceme, aby hráče bavila, aby ji měli rozdrobenou na více cyklů,“ zdůvodnil kouč netradiční tři soustředění. Bohemians 1905 začínají druhou ligu atraktivním zápasem s Duklou 8. března v Ďolíčku.