Místo oslav soustředění

Nedělní triumf v O2 Areně slavili fanoušci dlouho do noci a budou si ho ještě několik dní užívat. Hráčům ale zůstanou jen hezké vzpomínky na zápasy, oslavy nebyly žádné. „Hned po finále jsme odjeli do Ďolíčku a odtud na soustředění do Břízek v Jablonci,“ hlásil program kouč Pavel Hoftych. Večerní televizní zpravodajství z Fortuna Víkendu šampiónů tak už hráči sledovali na hotelových pokojích a mohli v klidu rozebírat příčiny úspěchu. „Večer jsme to probrali a teď nás čeká tvrdší práce. Ale klukům se bude hned lépe běhat s vědomím, že jsou šampioni,“ poznamenal kouč. Na víkendový halový turnaj se bude ale ještě dlouho vzpomínat.

Místo oslav soustředění

Už při sobotním příjezdu do haly si hráči připomněli dva roky staré vítězství. Dostali od pořadatelů totiž stejnou šatnu jako před dvěma lety. Loni jako obhájci trofeje si přeci jen polepšili a posunuli se blíže hrací ploše. I v rozdělování šaten je totiž patrná určitá hierarchie. Slavia má šatnu hokejistů Slavie, to znamená největší šatnu nejblíže hrací ploše. Sparta má zázemí hned vedle v hokejové kabině hostí. Pak O2 Arena nabízí dalších šest rovnocenných šaten větších než v Ďolíčku. A až ta nejvzdálenější v zadním rohu patřila před dvěma lety i letos Bohemce. A právě z této šatny se pokaždé prodrápali na vrchol. Tuto tradici si připomněli pamětníci tehdejšího triumfu, kteří byli v hale i tentokrát – Sňozík, Kotyza, Havránek, Moravec, Růžička, Pávek, Škoda, Adam. „Tehdy jsme do turnaje šli jako absolutní outsideři, tentokrát to bylo o to těžší, že už nás počítali mezi favority,“ připomněl další úskalí Radek Sňozík. Kouzlo šatny zafungovalo a znovu se zde slavilo s pohárem a zněl vítězný pokřik, tentokrát už bez šampaňského. „Tehdy jsme museli všechno prát a čistit, všechno bylo ulepené,“ vzpomněl si na radovánky s bublinkami záložník Lukáš Adam, který před dvěma lety rozhodl finále.

Stejně jako v předchozích ročnících, i letos fungovala skvělá souhra s fanoušky, kteří hnali Bohemku za vítězstvím v každém zápase. Zejména postupová bitva se Slavií přinesla nádhernou atmosféru, která se asi nevyrovnala dosud žádnému z předchozích turnajů. „Úplně nám běhal mráz po zádech, nebylo slyšet vlastního slova. My jsme teda ani moc na kluky nekřičeli, oni si to koučovali sami,“ usmíval se kouč Hoftych. Roli „vrchního střídače“ dostal Pavel Medynský, který řídil střídání jednotlivých čtveřic. Fotbalisté před každým zápasem základní skupiny vhodili do hlediště minibalóny s logem Bohemky, celkem do hlediště mířilo čtyřicet míčů. „Řekl jsem hráčům, aby každý podepsal ten svůj a vhodil ho do hlediště,“ přidal svůj nápad Klokan Lombardos, který strávil celé dva dny s týmem v kabině i na hřišti. „Hodně mi to připomnělo turnaj před dvěma lety, například s pohárem, který jsem poslal mezi fanoušky a koloval po tribuně,“ dodal Lombardos. „Právě kvůli lidem jsem se chtěl do Bohemky vrátit. Byla to zase skvělá atmosféra, tak jak si ji pamatuji,“ říkal po turnaji Miloslav Strnad, který dal dva hattricky a zaujal svým nekompromisním stylem hry.

Začalo to tradicí s kabinou a snad to skončí stejnou tradicí s postupem. Po triumfu ve Fortuna Víkendu šampiónů v roce 2007 postoupila Bohemka i do první ligy, stejně by to mohlo být i letos. „Dá nám to chuť do přípravy a snad i do celého jara,“ burcuje trenér Pavel Hoftych. Chuť budou hráči potřebovat především v následujícím týdnu, kdy je čeká kondiční soustředění v hotelu Břízky v Jablonci. „Trenér brankářů Pavol Švantner říkal, že gólmani díky vítězství v turnaji budou mít volno do úterý. V tom případě ho navrhnu na trenéra roku,“ hlásil při příjezdu na sever Čech brankář Radek Sňozík. Bohemka tady stráví celý týden a fanouškům se představí zase o víkendu na Tipsport lize.