Deníček hráčů: den třetí, Jiří Rychlík

Soustředění v Břízkách se přehouplo do své druhé poloviny. O středě se vždy mluví jako o kritickém dnu, to už známe z dětských táborů. Tyto mýty ale pomalu opadávají, zvláště při soustředění vrcholových sportovců. I proto se mohli fotbalisté Bohemians ve středu vydat na dvacetikilometrovou túru na běžkách. Nejen o ní vám ve svém deníčku píše obránce Jiří Rychlík. Svědomitě celý den zapisoval průběh soustředění a ve svém deníčku vás tak provede celým dnem Bohemky v Břízkách.

Deníček hráčů: den třetí, Jiří Rychlík

Den třetí - Jiří Rychlík

Ranní zápis: Jelikož jsem deníček nikdy nepsal, tak nevím, jestli to nebude spisovatelský propadák. Třetí den soustředění začal klasickým budíčkem v 7:45. S mým spolubydlícím Radkem Sňozíkem – spisovatelem – se nám na nohy moc nechce, dneska je to těžší vstávání než obvykle. Po tradiční ranní hygieně jdeme na snídani. Dnes jsem snídal o trochu více než jindy, protože náš čeká horská túra na běžkách a tam člověk nikdy neví. Jsme na ni rozděleni do tří skupin podle lyžařské výkonnosti. Nejslabší je cizinecká legie, kterou má na starost Sňóza, tak doufám, že se s klukama dorozumí. Věřím mu, je to borec, borec, boreček, jóó:-) Na túru jsem se vybavil pitím a müsli tyčinkami, kdybych náhodou zabloudil, toho se bojím nejvíce, ale snad se to nestane. Jo a taky jsem se stal servismanem pro svoje vlastní lyže, tak doufám, že nepromažu:-)

Polední zápas: Lyžařská túra se vydařila, nikdo se neztratil, i když v jednu chvíli bylo namále, ale Koty v domácí prostředí nezazmatkoval a včas nás navedl na správnou stopu. Škoda že jsem si nemohl užít více krásně zasněžené přírody, v nasazeném tempu nebyl čas. A tak po dvou hodinách jsme všichni v pořádku a bez úhony dorazili na náš hotel.

Odpolední zápis: Po obědě a zaslouženém odpočinku se odpolední fáze odehrávala na hřišti. Po rozcvičení a bagu se odehrálo utkání staří versus mladí. Do sestavy starších byli nominováni i trenéři Hoftych a Medynský, kteří v posledních týdnech prokazují velmi dobrou formu:-) Mladí se opět snažili, ale k vítězství to nestačilo, prohráli 1:3, přestože se ujali vedení 1:0. Obrat nastartoval hráč s maďarskou národností Ferenc Róth, který dal dva góly a výhru pečetil Míla Strnad. Tým starších opět prokázal, že se od nich mladí mají pořád co učit:-)

Večerní zápis: Po večeři už to probíhá jako každý den: regenerace, sauna… Věnují se nám naši úžasní maséři, kteří , i když je únava znát, nás pořád hecují. A tím přijde člověk na jiné myšlenky a ne jen, že ho bolí celé tělo. A co by to bylo za fotbalový tým, kdyby se nenašlo pár karbaníků, kteří mydlí karty, ty se obvykle hrají až do večerky. Ostatní to sledují, další si užívají volna a připravují se na další náročný den.

Jirka Rychlík