Deníček hráčů: den čtvrtý, Jan Růžička

Soustředění Bohemians 1905 v Břízkách končí. Poslední díl deníčku hráčů si pro vás připravil univerzál Jan Růžička, který s Bohemkou už prožil spoustu radostných i smutných chvil. Dobrá duše týmu a věčně usměvavý mladík popsal svým pohledem čtvrtek, kdy byly na programu atraktivní závody na běžkách a souboj "staří - mladí" na fotbalovém hřišti. V pátek dopoledne čeká na Klokany poslední trénink a po obědě odjezd do Prahy. Přečtěte si poslední díl deníčku hráčů z prvního soustředění.

Deníček hráčů: den čtvrtý, Jan Růžička

Den čtvrtý - Jan Růžička

Dnes padla volba s psaním "deníčku" na mě, uvidíme jestli to bylo šťastné rozhodnutí. No nic, s chutí do toho a půl je hotovo, že ?! :)

Na programu jsou dnes závody v běhu na lyžích a odpoledne odvetné utkání "Staří" vs. "Mladí" a posilovna, tak uvidíme, jak se s tím popereme...

Než se stihnu vyhrabat z postele, tak Strny, se kterým sdílím pokoj, je už na odchodu na snídani. Po včerejším 20 km výletu a vyhecovaném odpoledním zápase, který se hrál za vytrvalého sněžení, mám nohy trošku těžší a dá docela práci je přemluvit k činnosti, ale když jim slíbím vydatnou snídani, tak přeci jen začínají fungovat a můžu se na ně postavit a pomalu začít chodit :) Na snídani mě překvapily zapečené tousty se sýrem a slaninou, které se vedle obvyklých rohlíků a housek krásně vyjímaly, takže sem jich hned pár ztrestal. Po snídani byl ještě čas si na chvilku lehnout, ale pak už sme se začali připravovat na dopolední závod. Hlavně se teple obléct, svědomitější kluci začali promýšlet strategii mazání vosků na běžky, přeci jen, "kdo maže, ten jede".

Byli sme opět rozděleni do tří skupin, dle výkonnosti. Samostatná skupina legionářů v čele se Sňózou nezávodila, spíše měla překážet na trati, aby byl závod zajímavější :) Dvě "závodní" skupiny vytvořily dvojice, aby byl vždy jeden z lepší skupiny a druhý z té horší. Časy obou se sečtou a poté se určí pořadí dvojic. Trenéři určitě ještě vymyslí pár samostatných kategorií, jako třeba nejlepší cizinec nebo podobně, takže sem zvědavý na večerní vyhlášení. Já jsem spojil síly s Jirkou Rychlíkem, takže nemám obavy, že bychom neudělali dobrý výsledek :) Jako "traťový komisař" a "ředitel závodu" v jedné osobě byl jmenovaný Šéra (Ivan Hašek), který by sice většině závodníků ujel, ale ještě není zcela fit, takže startoval, zapisoval, povzbuzoval a sčítal časy.

Samotný závod byl masakr vzhledem k tomu, že každý nejel jen za sebe, ale měl přiděleného "spoluhráče" , tak si nikdo nedovolil jet na půl plynu, aby to případně druhému nezkazil, takže se opravdu jelo naplno. Šest dvoukilometrových okruhů bylo dost náročných, takže pár kluků v cíli popadalo a chvíli trvalo než se zvedli (já nebyl výjimka). Určitě o tom svědčí i fakt, že u oběda moc úsměvů vidět nebylo a málokdo měl chuť k jídlu. Jediný kdo si rád přidal flákotu masa navíc byl Koty, pro kterého byl závod příjemnou projížďkou. Čerstvě vypadali ve stopě i Pepa Jindříšek a Slezi, ale to se dalo čekat :) To Fery Róth zničeně povídal Sňózovi: "Odpoledne, já promiň. Nohy bolí".

Po odpoledním klidu byl na programu zápas. "Staří" opět zvítězili, tentokrát 2-1, když rozhodující branku vstřelil v nastaveném čase Mára Nikl. Hrálo se na těžkém terénu, rozbředlý sníh nikomu moc nepřidal, takže to bylo hodně o bojovnosti a nakonec rozhodli zkušenosti. Za odměnu jdeme ještě do posilovny, tak nevím co tam předvedu za parádu, už takhle toho mám plný kecky.

Posilovna za námi, večeře a vyhlášení výsledků závodu také. Suverénem bílé stopy se stal Pepa Jidříšek, v závěsu za ním skončili Slezi a Koty. V klání dvojic byly výsledky následující: 1. Jidříšek, Havránek; 2. Škoda, Moravec a konečně  3. Rychlík, Růžička :)

Teď už jenom zasloužená regenerace, něco málo na zub při druhé večeři a spát. Tak milý deníčku, takto probíhal čtrvtý den soustředění :)

Honza Růžička