Marek Jungr přestoupil do Bohemky

Bohemians 1905 získali pro jarní boje o nejvyšší soutěž další posilu. Do Ďolíčku ze Sparty přestupuje talentovaný jednadvacetiletý záložník Marek Jungr. V Bohemians 1905 podepsal smlouvu na dva a půl roku.  Marek Jungr patří ve svém ročníku k největším nadějím českého fotbalu. „O jeho kvalitách svědčí, že je v ročníku s vícemistry světa z Kanady a ze šampionátu ho tehdy bohužel vyřadilo zranění. Ale v tomto ročníku vždy patřil k nejlepším a na nás teď je, abychom v něm tento potenciál rozvinuli,“ charakterizuje novou posilu trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych. „Jsem rád, že mi Bohemka dává šanci a po několika hostováních mám zase svůj mateřský klub, kde jsem působil již v mladším dorostu. Poznal jsem tady skvělou partu a těším se na boj o ligu,“ říká Marek Jungr, vrstevník Ivana Haška a Milana Škody.

Marek Jungr přestoupil do Bohemky

Bohemians 1905 získali talentovaného záložníka znovu po pěti letech. V zelenobílém dresu totiž působil již v mladším dorostu, poté ho přetáhla Sparta jako jeden z největších talentů českého fotbalu. Marek Jungr vedl reprezentační výběry svých kategorií, vždy patřil k předním hráčům svého ročníku. Mohl být s Martinem Feninem, Lubošem Kaloudou, Janem Šimůnkem a spol. na mistrovství světa hráčů do dvaceti let, jenže ho stihla velká smůla. V posledním přípravném zápase proti Kongu spadl na rameno a poranil si klíční kost. Žádný turnaj v Kanadě, musel zůstat doma. Přišel tak o úspěšný šampionát, o stříbrnou medaili. „Nechci si připouštět, co by bylo kdyby..., to bych se už dál nepohnul z místa. Bohužel k fotbalu zranění taky patří. Musím na sobě dál pracovat a zlepšovat se," říká s odstupem Marek Jungr, kterého právě v posledních letech zastavila zranění ve fotbalovém vývoji.

Fotbalově vyrůstal v Kladně a Bohemians, odkud si ho trenér Jan Kmoch přivedl do sparťanského dorostu. Po dvou letech ve svých devatenácti šel rovnou do áčka. Trénoval s letenskými hvězdami, zápasy chodil hrát za rezervu. Ale dočkal se i startu v první lize. Krátce po devatenáctých narozeninách nastoupil na sedmnáct minut proti Příbrami. „Možná jsem byl tehdy i na trošku lepší úrovni, než jsem teď. Měl jsem formu, hrozně jsem si věřil a všechno šlo hladce, že jsem si to ani neuvědomoval." Dařilo se mu i v letní přípravě, kterou znovu absolvoval s áčkem. Jenže potom odcestoval na mistrovství Evropy s reprezentací do devatenácti, vrátil se zraněný a půl roku byl mimo. Odešel na hostování do Příbrami a Českých Budějovic. Teď ve svých jednadvaceti letech velel rezervě Sparty, ale cesta do základní sestavy A-týmu Sparty nevypadala reálně. „V přípravě ukázal vůli a pracovitost. Může nastupovat kdekoliv v záloze. Navíc opustil Spartu, kde měl velmi dobré podmínky a platnou smlouvu. Dal přednost perspektivě na hřišti i za cenu výrazného snížení platu. I to svědčí o dobrém charakteru hráče,“ dodal Pavel Hoftych. „Jednání se Spartou probíhala delší dobu a nakonec to dopadlo velmi dobře pro všechny strany,“ poznamenal Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. Sparta bude profitovat na případném úspěchu hráče v Bohemce a přestupu do dalšího klubu, Bohemka získala za velmi výhodných podmínek velký talent, který ve Vršovicích je možno lépe rozvinout než na Letné. „U nás může dostat větší prostor a v atmosféře našeho klubu se takovým hráčům lépe pracuje,“ dodává Hoftych.

Marek Jungr s fotbalem začínal ve Velké Dobré, do nedalekého Kladna přestoupil v devíti letech. V roce 2001 odešel do Bohemians. Zde si ho vyhlédla Sparta, a v roce 2003 přestoupil do dorostu letenského klubu. V roce 2006 ho trenér Stanislav Griga vytáhl do prvního mužstva. V únoru 2007 odešel na hostování do Příbrami a v létě 2007 na hostování do Českých Budějovic. Po svém návratu do pražské Sparty nastupuje za B-tým, se kterým jako kapitán vybojoval na jaře 2008 postup do II. ligy. Na svém kontě má 19 ligových startů. V roce 2006 se zúčastnil mistrovství Evropy hráčů do 19 let v Polsku, odkud si přivezl bronzovou medaili, ze stříbrného mistrovství světa dvacítek v Kanadě ho vyřadilo zranění v poslední přípravě před šampionátem.