Ve středu příprava s Jabloncem

Fotbalisté Bohemians 1905 mají za sebou první fází přípravy, kterou zakončili víkendovými zápasy na Tipsport lize. Příprava pokračuje dál, tentokrát v domácích podmínkách v Praze. „V pondělí mají hráči volno a od úterý začínáme znovu dvoufázovým tréninkem. Pokračujeme dále v dosavadním rytmu. Výběhy budeme střídat s tréninky na hřišti. Budeme se připravovat na Vyšehradě, kde i ve středu sehrajeme nově sjednané přípravné utkání s Jabloncem,“ popisuje trenér Pavel Hoftych nejbližší přípravu týmu. Ve středu se Klokani utkají na umělé trávě na Vyšehradě s Jabloncem. Zápas začíná v 10:30.

Ve středu příprava s Jabloncem

Po víkendových zápasech Tipsport ligy už Bohemka nebude hrát o konečné umístění. „Odehráli jsme turnaj se ctí. První zápas proti Slavii byl z obou stran kvalitní a proti silné Slavii jsme dokázali zvítězit. S Příbramí jsme byli v první půli pod tlakem, hráči měli těžké nohy, ale nakonec jsme ve druhé půli měli převahu a mohli jsme i vyhrát. Asi nejsilnějším protivníkem na turnaji byla plzeň, zvláště ve druhém poločase ukázala, že je hodně kvalitní tým. Ale například výkon v prvním poločase proti Plzni je dobrým příslibem,“ zhodnotil působení Bohemky na turnaji kouč Klokanů. „Určitě to má svá pozitivita. Zahrajeme si s kvalitními soupeři, organizátoři zajistí vše, co se týče přípravy zápasu, má to náboj pro hráče i pro lidi. Na druhou stranu, sám jsem cítil, že chceme hrát spíše na výsledek a není tolik prostoru zkoušet hráče. To si slibuju od těch dalších přípravných zápasů,“ dodal kouč.

Bohemka měla předjednané soupeře v případě, že by nepostoupila do závěrečných bojů. Prvním soupeřem bude Jablonec, víkendový program se ještě dolaďuje. „Rádi bychom o víkendu sehráli jeden zápas. Uvidíme dle vývoje v dalších skupinách Tipsport ligy, jsme ve spojení s několika týmy,“ přiblížil další program kouč Bohemians 1905. Po středě bude jasno.

Klokani budou v Praze trénovat až do konce ledna, první únorový den se vydají na soustředění do Luhačovic. Dosavadní přípravu hodnotí trenér velmi pozitivně. „Jedinou komplikací je zranění Radka Sňozíka, který si pohmoždil předloktí ruky. V pondělí a v úterý ho čekají speciální vyšetření. Podle prvních informací bude chybět jeden až tři týdny, ale na přesnější odhad si teprve musíme počkat. Začátek ligy by ale měl bez problémů stihnout,“ dodává trenér.