Bohemka získala tři hráče Slovanu

Bohemians 1905 získali pro jarní část 2. ligy další posily. Do Vršovic přestupují tři hráči Slovanu Bratislava – uzbecký reprezentant Aziz Ibragimov a obránci Martin Cseh a Ivan Janek. „Dva z nich v Ďolíčku působili již na podzim na hostování a zaujali nás natolik, že jsme se rozhodli je koupit. Martin Cseh v Bohemce ještě nehrál, ale jedná se o talentovaného obránce, který je příslibem do budoucna,“ shrnul důvody angažování nových tváří trenér Pavel Hoftych. Bohemka tak zkompletovala převážnou část posil na jarní sezonu – celkem v zimní přestávce přišlo již šest hráčů, kteří mají reálnou šanci poprat se o základní sestavu.

Bohemka získala tři hráče Slovanu

Uzbecký reprezentant Aziz Ibragimov přišel do Bohemians na hostování v průběhu podzimu a nastoupil ve všech osmi zápasech, které od té doby Klokani ve 2. lize sehráli. Dal jeden gól a díky své pracovitosti a pohybu se stal miláčkem vršovických tribun. Bývalý slovenský reprezentant do jednadvaceti let Ivan Janek přišel společně s Ibragimovem a v sestavě Bohemians od té doby nechyběl ani minutu, odehrál všech osm zápasů bez střídání. „Oba na podzim poznali jedinečnou atmosféru Ďolíčku, což přispělo ke zdárnému dotažení přestupu. Jednání se Slovanem probíhala několik týdnů, hráči měli nabídky i z dalších slovenských prvoligových mužstev, ale nakonec se rozhodli pro Bohemku. Věříme, že budou přínosem a díky angažování Ibragimova se může Bohemka pochlubit i reprezentantem v mužské kategorii,“ prohlásil sportovní ředitel Bohemians 1905 Jiří Steinbroch.

Ibragimov má již téměř dvě desítky startů za uzbeckou reprezentaci, další ho čekají v únoru v kvalifikaci na mistrovství světa. Dvaadvacetiletý Janek oblékal reprezentační dres v mládežnických kategoriích, v A-týmu Slovenska na svoji šanci teprve čeká. Oba podepsali v Bohemians smlouvu na dva a půl roku. Třetím do party, který přestoupil ze Slovanu Bratislava, je Martin Cseh, ten uzavřel kontrakt na tři a půl roku. „Je to univerzální obránce, může hrát na stoperu i na kraji. Už v přípravných zápasech ukázal, že určitě rozšíří konkurenci v zadních řadách,“ prohlásil kouč Hoftych. Všichni tři se již zapojili s Bohemians do přípravy a odehráli již první přípravná utkání. „Ibragimov ale na pár dní odejde na reprezentační sraz, na jaro bude ovšem připraven,“ dodal Hoftych.

Bohemians 1905 v zimní přestávce již získali zkušeného ligového obránce Josefa Jindříška z Olomouce, druhého nejlepšího střelce druhé ligy Miloslava Strnada, talentovaného mladíka ze Sparty Marka Jungra a nyní přišli i tři hráči Slovanu Bratislava, o které měla Bohemka již delší dobu zájem. „Posílení kádru pokračuje podle našich představ a jsme rádi, že přicházejí hráči již s výhledem na první ligu. Tento kádr má na to, sportovně se poprat o nejvyšší soutěž a poté v ní úspěšně působit. Ještě bychom rádi doladili posilu na jednom postu a jsme na jaro připraveni,“ dodává trenér Pavel Hoftych.

VIZITKY POSIL ZE SLOVANU BRATISLAVA

Aziz Ibragimov – 22 let – hbitý útočník, jehož předností je rychlost a technika. Na podzim za Bohemians 1905 nastoupil v osmi zápasech, dal jeden gól a jednou byl vyhlášen Hráčem utkání. Zapsal se i do statistiky posledního mistrovství Asie.
Ivan Janek – 22 let – pravý obránce, který vyniká přehledem a rozvahou při řešení obranných situací. Po svém příchodu na hostování do Bohemians, sehrál všech osm zápasů.
Martin Cseh – 20 let – mladý obránce, který může nastupovat na stoperu nebo na obou krajích obrany. Fotbalově vyrůstal v Trenčíně, odkud v roce 1999 přestoupil do Slovanu.