Daleko od Prahy nabíráme síly na jaro

Stovky kilometrů od Prahy, téměř pět hodin autobusem – tak daleko cestovali Klokani, než rozbili druhý tábor během zimního přípravného období. Jejich domovem se na týden stal hotel Vega v Luhačovicích – Pozlovicích. V krásné přírodě a skvělém fotbalovém zázemí nabírají síly na těžké jaro a zároveň trenéři začínají ladit herní pohodu pro boj o ligu. „Toto soustředění je jakýmsi přechodem mezi kondiční a herní fází, i když platí, že nechceme mezi oběma fázemi dělat výrazné rozdíly,“ říká trenér Pavel Hoftych. Tým přijel na soustředění už v neděli a bude zde až do pátku. Během této doby sehrají Bohemians i dva přípravné zápasy – s Trnavou a s Trenčínem.

Daleko od Prahy nabíráme síly na jaro

O Klokany je zde velmi dobře postaráno. Hotel Vega je oblíbenou destinací fotbalových týmů. Jen v tomto přípravném období se zde kromě Bohemky již vystřídali Baník Ostrava nebo Hradec Králové, po Bohemce dorazí HFK Olomouc. Patnáct kilometrů od Zlína najdete fotbalový ráj, kde je k dispozici vynikající rehabilitace i další zázemí. „Při těchto soustředěních je velmi důležité, aby personál znal potřeby fotbalového klubu, což je hodně specifické. A to tady znají skvěle. Navíc zde i díky počasí můžeme trénovat na přírodní trávě, což hráči zažívají v této přípravě poprvé. Zase je to úplně jiná zátěž,“ doplňuje kouč.

Kromě výběhů a fyzicky náročných tréninků na hřišti, přijde čas i na herní trénink a zápasy. Ve středu od 12:30 Bohemians sehrají prestižní utkání se Spartakem Trnava. „Je to zajímavý soupeř a pro nás dobrá konfrontace. Bude se hrát na umělé trávě nedaleko hotelu,“ upřesňuje trenér Pavel Hoftych.  V pátek na tom samém místě Bohemians změří síly s druholigovým Trenčínem.

Na soustředění chybí Radek Sňozík, který dohání fyzické manko v Ďolíčku a v příštím týdnu by se po zranění ruky měl již postavit do branky. V Praze zůstal i Ivan Hašek. Naopak v sestavě by se už proti Trnavě měl objevit Lukáš Hartig, který se potýkal se zraněným palcem. „Kluci pracují velmi dobře a musím je pochválit, protože mají vynikající přístup,“ chválí mužstvo trenér.