Tak trochu jiný lázeňský pobyt...

Klokani mají za sebou další soustředění. V pátek večer se vrátili z Luhačovic – Pozlovic, kde trávili poslední týden. Příliš si ale atmosféry lázeňského města neužili a lázně jim budou možná připomínat jen nakoupené oplatky. „Byla to výborná část přípravy. Poprvé jsme trénovali na přírodní trávě, odehráli jsme dva zápasy s kvalitními soupeři,“ pochvaloval si v pátek odpoledne trenér Pavel Hoftych. Klokani na soustředění prohráli s Trnavou 1:2 a remizovali s Trenčínem 0:0. „V této fázi ještě výsledky nebyly to nejdůležitější. Nyní už najíždíme spíše na herní přípravu,“ říká kouč Bohemians 1905. Pražany čeká ještě jednou soustředění v Písku. „Příprava je dlouhá, je potřeba ji rozbít týdenními cykly,“ zdůvodňuje netradiční tři soustředění Pavel Hoftych. Od neděle přesně za měsíc začíná druhá liga, takže začíná i poslední fáze přípravy.<br /> <br /> <strong>FOTOGALERIE ze soustředění v článku</strong>

Tak trochu jiný lázeňský pobyt...

Luhačovice – Pozlovice – to je dobrá adresa pro fotbalové týmy. Ve zdejší krásné krajině se nachází hotel Vega, který má vynikající regeneraci a nabízí i hřiště s přírodní trávou. „Hned bych ho celé vyřízl a převezl do Prahy. Na tom by se tak krásně trénovalo i v zimě,“ pochvaloval si asistent Václav Hradecký. Hráči poprvé letos v zimě netrénovali na umělé trávě, což byla pro mnoho z nich příjemná změna. „Cítím to hodně, umělka je velký zápřah na vazy a na klouby,“ souhlasil Lukáš Hartig, útočník, který se dává dohromady po několika operacích kolena. Na hráče čekaly výběhy i herní tréninky. „Nějak jsme je nešetřili ani s ohledem na zápasy. Třeba do utkání s Trnavou jsme šli z plné zátěže a bylo to znát. Ale o tom je příprava,“ dodal Hoftych.

Na soustředění chyběla dvojice zraněných hráčů Sňozík – Hašek. Oba se připravovali v Ďolíčku a po víkendu se opět připojí k týmu. „Musím to zaklepat,“ klepe si trenér na čelo. „Zranění se nám celkem vyhýbají. Sval si natáhl jen Jirka Rychlík, v pondělí jde na vyšetření. Jirka Růžička má nakopnutý kotník ze zápasu rezervy, jinak jsou všichni relativně v pořádku,“ hlásí po druhém soustředění kouč.

Prostředí v hotelu Vega si pochvalovali i hráči. Wi-fi síť na hotelu využívali milovníci internetu, Jan Morávek jeden z večerů díky tomu strávil on-line rozhovorem s fanoušky. „Bylo asi sedm set otázek, nestíhal jsem odpovídat,“ hlásil vyčerpaně po devadesáti minutovém rozhovoru přes internet. Ostatní se bavili tradičně – čtením, počítačovými hrami nebo kartami. Únava dolehla na všechny, proto přišla vhod vířivka a bazén, plné ruce práce měli i maséři Míra Šimeček s Vláďou Hricem.

Po týdenním soustředění přijde na řadu opět příprava v domácích podmínkách a ve čtvrtek přípravný zápas se Slovanem Bratislava. „Dle počasí se ještě rozhodne, kde se bude hrát. Zatím je utkání plánováno na 13:30 na Vyšehrad,“ doplňuje nejbližší zápasový program kouč Bohemians 1905.