ODCHODY: opory zůstaly, změny ale byly

Kádr pro jarní část prošel obměnou, což znamená i odchody. Oproti podzimnímu kádru bude na jaře chybět čtveřice hráčů, další z fotbalistů jen prodloužili svá hostování v jiných klubech i pro jarní část. „Byl zájem o naše hráče, ale chtěli jsme i takto deklarovat zájem o postup a nepustili jsme nikoho, kdo je podle nás důležitý pro úzký kádr, ze kterého budou trenéři vybírat,“  vyzdvihl přestupovou bilanci sportovní ředitel Jiří Steinbroch.

ODCHODY: opory zůstaly, změny ale byly

Brankářskou sestavu opustil Jakub Hrábek, kteří bude hostovat v Loko Vltavín, ale Hrábek nebyl na podzim v užším kádru A-týmu, ovšem při zranění Radka Sňozíka se dostal na lavičku. „Právě příchodem Miskiho jsme umožnili Hrábkovi hostovat a pravidelně chytat. Zároveň jsme se pojistili pro případ, že by se nakupila zranění brankářů,“ uvedl Steinbroch.

Z obránců nikdo neodešel, úbytek nastal na postech záložníků, byl to ale úbytek plánovaný. Bylo ukončeno hostování Petra Kunáška, který se vrátil do Čáslavi, jejímž je kmenovým hráčem a bude tam pokračovat na jaře. „Petrovo angažmá v Bohemce splnilo očekávání pro obě strany. Petr přinesl do Bohemky úplně jiný pohled na fotbal, bylo skvělé s ním pracovat. Sám si zkusil nejvyšší soutěž, ovšem zvýšená konkurence a nevyrovnané výkony by ho v jarní části zřejmě na hřiště příliš často nepustily. I pro Petra byla tato varianta lepší a dohodli jsme se na ní. Rozešli jsme se v dobrém, poděkovali jsme Petrovi za jeho služby pro Bohemku a věřím, že budeme i nadále v kontaktu,“ vyjádřil přání trenér Pavel Hoftych.

Dalším záložníkem, který ukončil hostování v Bohemians 1905 je Vlastimil Karal. Vrátil se do Hradce Králové, kde se zapojil do přípravy. „Vlasta Karal se zde během hostování výrazně neprosadil. Měl smůlu na zranění, ale zároveň i přes svoji univerzálnost nepřevýšil hráče na defenzivních postech. Proto jsme se rozhodli neuplatňovat opci, která byla relativně vysoká,“ vysvětlil Pavel Hoftych.

Dalším záložníkem, který na jaře nebude oblékat zelenobílý dres, je David Bartek. Mladá naděje Bohemky ovšem z Ďolíčku na dlouho neodchází. Půl roku bude hostovat v první lize na Kladně, smlouva je bez jakékoliv opce, tudíž Bartek se za půl roku vrátí do Vršovic. „David v Bohemce vyrůstal odmalička, nikdy nehrál za jiný klub. V posledních měsících stagnoval, i když v něm cítím velký potenciál. Ale možná už ho jednotvárné prostředí trochu uspávalo. Věříme, že se na Kladně probudí a svými výkony se opět prosadí do kádru Bohemky a potvrdí naděje do něj vkládané,“ říká Hoftych.

Na velký přetlak v ofenzivě doplatil útočník Vladimír Bálek, který v Bohemce působil již dva roky. Po zranění v první lize se ale během roku nedokázal vrátit do formy, která ho provázela na začátku angažmá. Podzimní výkony v A-týmu i v rezervě trenéry nepřesvědčily. „Vláďa je výborný kluk, ale ve velké konkurenci by to měl na jaře těžké. Nemůžeme si dovolit tady držet šest a více útočníků,“ vysvětlil Hoftych. Vladimír Bálek ukončil smlouvu a v současné době si hledá angažmá. Podobně je na tom i další zkušený útočník Michal Polodna, který podzim strávil v Nitře a v současné době je také na odchodu z Bohemians 1905.

ODCHODY
Jakub Hrábek - hostování - Loko Vltavín
Vlastimil Karal – ukončení hostování – Hradec Králové
Petr Kunášek – ukončení hostování – Zenit Čáslav
David Bartek – hostování – SK Kladno
Vladimír Bálek – ukončení smlouvy – hledá si angažmá
Michal Polodna – hledá si angažmá