Deníček z Písku: den druhý

Deník hráčů z Písku tentokrát přichází s menším zpožděním, jelikož je tak trochu netradiční. Sice ho napsal osvědčený "spisovatel" Jan Morávek, ale tentokrát se příliš nevěnuje tréninkovému procesu, ale nechal nahlédnout do svého studentského života. Ze soustředění v Písku si odskočil do Prahy na maturitní ples a se hned zase vrátil na soustředění. Prohlédnout si můžete i fotografie z plesu. Co všechno obnášela první velká maturitní zkouška, popisuje Mori ve druhém dílu píseckého deníku, který hráči píší pro fanoušky Bohemky:

Deníček z Písku: den druhý

Den druhý - Jan Morávek

Úterý pro mě bylo hodně netypické. Většinu programu jsem absolvoval s mužstvem, ale dopoledne jsem musel odjet na otočku do Prahy, jelikož mě čekal maturitní ples Gymnázia Přípotoční, kde chodím do čtvrtého ročníku a letos mě čeká maturita. Účast byla povinná, takže jsem se už v půl čtvrté hlásil v Lucerně na nácviku nástupů a dalšího programu pro blížící se večer. Pak jsme se ještě podívali na nácvik ostatních tříd a v sedm začala oficiální část plesu. Parket nejprve patřil prvákům a pak už to přišlo. Nástup čtvrtých ročníků, takže i naší třídy. Lucerna potemněla, my jsme měli v rukou svíčky, což vypadalo docela efektně. Následoval tradiční program, děkovná řeč od zástupců třídy, naštěstí mě nevybrali:-)

Každý dostal šerpu. Měli jsme na ní napsáno „U mě dneska dobrý…“. Byla to narážka na naší paní třídní profesorku, který tuhle větu říká vždycky při zkoušení u tabule: „U mě dneska dobrý… máš za čtyři.“ Pak přišly okamžiky pravdy – musel jsem tancovat. Nejdříve s mamkou jsme tancovali mazurku. Učila mě to za pochodu, říkala mi, co mám dělat:-) Hned vzápětí hráli polku, zatancoval jsem si s budoucí tchyní. U tancování jsem zpotil víc než při zápase. Během večer jsme samozřejmě byli na parketu i  s Terkou, která byla a je pro mě oporou nejen ve škole, ale také při přípravě na tento ples. Večer jsme se doma vždycky učili jednotlivé části na naše půlnoční překvapení, které jsme představili v Lucerně a snad se lidem líbilo. Nebyl jsem totiž na zkouškách přímo ve škole, takže jsem to musel dohánět doma. Každá třída měla připravené speciální vystoupení jako překvapení, naše se jmenovalo Evolution of Dance a mělo za cíl s nadsázkou přiblížit vývoj tance. Tancoval jsem v pětici, samozřejmě s Terkou. Nejprve jsme začali tancem ve stylu kugfu, pak následoval disco tanec a zakončili jsme to snad zábavnou etudou na hudbu písničky I feel good. 

Na závěr tančila celá třída dohromady na písničku od Roxette How do you do. Sklidili jsme velký potlesk, lidi nás chválili, tak se to snad povedlo. Po půlnoci už byla afterparty, ale já jsem jel brzy ráno zpět na soustředění, takže jsem se držel zkrátka. Ráno v devět už jsem se hlásil trenéru Hoftychovi a začal jsem se připravovat na zápas. Maturitní ples mám za sebou, teď ještě tu maturitu:-) Ale teď myslím hlavně na fotbal a na začátek ligy, který bude moc důležitý.

Honza Morávek