Deníček z Písku: den třetí

Středa byla na soustředění v Písku ve znamení přípravného zápasu s domácím třetiligovým klubem. Fotbalisté Bohemians vyhráli 2:1 po gólech Cseha a Růžičky. V brance u toho byl i Radek Sňozík, který se do sestavy vrátil po více než měsíci. Jak se cítil po zranění a jak probíhala středa na píseckém soustředění, popisuje ve svém deníčku, který píše pro fanoušky Bohemky:

Deníček z Písku: den třetí

Třetí den – Radek Sňozík

Středa pro mě byla slavnostní, i když jsem neměl žádné narozeniny. Po více než měsíci jsem totiž nastoupil k zápasu. Fakt jsem se hrozně těšil. Měl jsem pošramocené kůstky v předloktí, ale doktoři odvedli skvělou práci a musím jim poděkovat. Mám ruku ještě jako holka, nemohl jsem ji posilovat, ale to brzy doženu. Vrátil jsem se brzy a zápas s Pískem byl prvním po dlouhé době, který jsem odchytal celý. Už středeční ráno bylo na soustředění zajímavé. Vrátil se Mori z plesu, tak jsme si ho chvilku dobírali, ale byl ve skvělé kondici, hned ráno trénoval.>

Po kratším tréninku následovala příprava na zápas, celý den tomu byl uzpůsobený. Chtěli jsme moc vyhrát, protože výsledky sice nejsou v přípravě to nejdůležitější, ale i pro psychiku mužstva by bylo dobré vyhrát. Zápas se hrál na umělce, která je tady výborná, jen osvětlení nebylo úplně ideální, ale pro obě strany stejné. Písek nemá vůbec špatný mančaft, hrají třetí ligu, mají tam bývalé ligové hráče a v prvním poločase nám dělali velké problémy. Při zápase jsem bolest ruky vůbec necítil, což je pro mě signál, že je vše v pořádku. Doktoři mi řekli, že už by se ten problém neměl opakovat, to je pro psychiku každého hráče strašně důležitý.

Zpátky k zápasu. Trenér nám slíbil, že když vyhrajeme o dva góly, budeme mít druhý den dopoledne volno. Ale to se nepodařilo, i když díky převaze ve druhý půli jsme na to měli. Po přestávce jsme měli velkou převahu, hodně šancí a podařilo se nám skóre otočit. Ale o dva góly jsme nevyhráli, i tak jsme byli rádi za vítězství a za to, že jsme dokázali otočit zápas.

Po utkání přišla na řadu regenerace. Svěřil jsem se do rukou Vládi Hrice, který se o mě parádně postaral a dostal ze mě únavu. Předběhl jsem u masérů Zipa (Honza Moravec), tak očekávám nějakou odvetu. Teď už myslíme na začátek sezony, už se to blíží, přestávka byla dlouhá. Takže nashle ve vyprodaném Ďolíčku.

Radek Sňozík