Deníček z Písku: den čtvrtý

Poslední díl deníčku z Písku patří kapitánovi Marku Niklovi. Je to symbolické – kapitán týmu píše poslední díl deníčku hráčů z této zimní přípravy a zároveň popisuje své páteční třiatřicáté narozeniny. Celý klub a fanoušci přejí Markovi Niklovi vše nejlepší k narozeninám. V deníčku si můžete přečíst, jak probíhal závěr soustředění a co Marek dostal jako první dárek po příjezdu domů. To vše v deníčku Marka Nikla, který píše pro fanoušky Bohemky:

Deníček z Písku: den čtvrtý

Den čtvrtý - Marek Nikl

Už třetí soustředění v jednom přípravném období je pro mě hodně netypické, ale vzhledem k délce přípravy, je to určitě správné. Každé soustředění mělo nějaká specifika, ale vždycky se dřelo naplno. V mužstvu je určitě legrace, ale na hřišti i při tréninku si to nikdo nedovolí a dře se nadoraz. Trochu nám nevyšlo počasí, ale to bylo všude v Česku stejné, nakonec i přes tyto podmínky jsme odtrénovali potřebné dávky. Pro mě osobně byl konec soustředění v Písku trochu zvláštní tím, že vyšel akorát na moje narozeniny. Už má Kristova léta, to to letí.

Všichni už se v pátek těšili domů, takže na nějaké oslavy nebyl čas, kluci mi jen popřáli. Přijeli jsme odpoledne a rozjeli jsme se do svých domovů. Víkend máme volný, ale v pondělí už všichni začneme myslet na první zápas s Duklou, který se blíží.

Slavnostní den jsem si užil především doma. Jelikož manželka má zítra třicátiny, tak bude oslava velkolepá:-) Velké překvapení na mě čekalo hned po příjezdu domů. V pracovně jsem našel dárek, o kterém jsem vždycky snil – hada Hroznýše královského. Manželka vždycky byla proti, říkala, že jen přes její mrtvolu a teď mi ho sama dala. Jsem opravdu šťastnej a už se těším, jak se o něj budu starat. Hada jsem vždycky chtěl, protože mě lákalo, že ho hodně lidí nemá rádo, tak trochu vzbuzuje hrůzu a to mě na něm přitahuje. Už před půl rokem jsme začali žábou, kterou jsme koupili dětem, teď budeme mít doma druhé terárium, ve kterém bude hroznýš.

Mám ho zatím jen pár hodin, ale už jsem si ho oblíbil. Zatím je malý, má jen padesát centimetrů, ale doroste do dvou metrů. Pak ho určitě vezmu i na Bohemku do kabiny, aby si užili i kluci:-) Soustředění je za námi, mě teď čeká oslava s rodinou a v pondělí zase na Bohemku. V kabině už se mluví o Dukle, už to začíná vřít a všichni se těšíme na sezonu.

Marek Nikl