Polodna a Bálek na odchodu z Bohemians

Přes zimu výrazně vzrostla konkurence mezi útočníky, trenéři jich pro jaro vybrali pět, kteří se budou starat o střeleckou produktivitu týmu. Lukáš Hartig absolvoval s mírnými úpravami celou zimní přípravu, z Čáslavi se vrátil Miloslav Strnad, klub udržel Milana Škodu, zůstal Dalibor Slezák a na přestup přišel Aziz Ibragimov. Dle zkušeností a podzimních výkonů velká síla a konkurence. I kvůli tomu se do kádru nevešla dvojice útočníků Michal Polodna a Vladimír Bálek. „S oběma hráči jsme ukončili smlouvy a oba si hledají angažmá. Jednání bylo i z jejich strany velmi slušné a korektní a za jejich působení v Bohemce jim chceme poděkovat. Vláďa Bálek odvedl v Ďolíčku velmi dobrou práci, od Michala Polodny si asi všichni slibovali více, ale nutno říci, že ani v zimě nic nezabalil a přejeme oběma hodně fotbalového štěstí,“ řekl ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

Polodna a Bálek na odchodu z Bohemians

Vladimír Bálek přišel do Bohemians 1905 před dvěma lety, kdy se v Ďolíčku hrála druhá liga. Na začátku roku 2007 poprvé oblékl zelenobílý dres a během jara nastoupil v 15 zápasech. Sedmi góly výrazně přispěl k postupu do nejvyšší soutěže a střelecky se například podílel i na rozhodujícím zápase v Olomouci, kde dal na HFK gól už v 1. minutě. Dobrými výkony vkročil i do Gambrinus ligy, ale po pár zápasech přišlo zranění a začátek trápení. Několik návratů se Vláďovi nepovedlo, zranění se opakovala, trenéři dávali přednost jiným hráčům. Nová šance přišla pro sedmadvacetiletého útočníka na začátku druhé ligy, ale po příchodu Hartiga a dalším zranění se na hřiště znovu příliš nedostal. „Přes zimu jsme ofenzívu opět posílili a nemělo cenu Vláďu držet, protože pro klub by to bylo finančně náročné a zároveň pro Vláďu neperspektivní. Oceňujeme přístup Vládi při konečné domluvě, dohodli jsme se na podmínkách ukončení smlouvy, ale jsme dál v kontaktu. Vláďa je dále hráčem Bohemky, ale bez profesionální smlouvy a nikde není psáno, že se v Ďolíčku znovu nemůže objevit, teď by měl především hrát,“ vysvětlil Přibyl. O Bálkovi služby usiluje třetiligový Králův Dvůr, se kterým vytáhlý útočník již trénuje a měl by tam odejít na půlroční hostování.

Michal Polodna se v Ďolíčku znovu objevil v srpnu 2008. Společně s Michalem Ordošem přišli posílit do té doby chabou ligovou ofenzivu Bohemky. Ordoš se dokázal prosadit více a nakonec ho Bohemka po roce i zhodnotila prodejem do Olomouce. Angažmá Michala Polodny sportovním ani ekonomickým úspěchem neskončilo. Michal odehrál v lize jen šest zápasů, střelecky se neprosadil a střídavě nastupoval i za rezervní tým. Úspěchem neskončilo ani jeho půlroční angažmá v Nitře. „Zimní přípravu Michal absolvoval s B-týmem, připravoval se poctivě, dal hodně gólů v přípravě a má motivaci se ještě porvat s fotbalovým osudem. V Bohemce nemá v tuto chvíli perspektivu, ale poté, co rozvázal smlouvu je ve stejném postavení jako Bálek, hledá si angažmá,“ prohlásil Přibyl. O Polodnu projevil zájem třetiligový Písek, odkud zkušený útočník pochází.