Antonín Panenka v Síni slávy

Obrovské pocty se dostalo prezidentovi Bohemians 1905, Antonínu Panenkovi. V rámci vyhlášení Fotbalisty roku byl jako třetí v historii uveden do Síně slávy českého fotbalu.

Antonín Panenka v Síni slávy

Před ním se této pocty dostalo Josefu Masopustovi a Andreji Kvašňákovi. „Moc si této pocty vážím a stejně jako při nedávném udělení vyznamenání od prezidenta republiky je to pro mě velká odměna za celý život, nejen za fotbal. Pro Bohemku i pro mě to beru jako velké ocenění minulé i současné práce,“ řekl po slavnostním vyhlášení Antonín Panenka, který v prosinci oslavil šedesáté narozeniny.

Až za ním v hlasování osobností českého fotbalu, trenérů, hráčů a dalších skončily takové legendy jako Ivo Viktor nebo Pepi Bican. „Tato jména samozřejmě také patří do Síně slávy a věřím, že se tam s nimi v budoucnu potkám,“ vyzdvihl i své „soupeře“ prezident Bohemians 1905, který Bohemce zasvětil převážnou část svého fotbalového i funkcionářského života. Panenka byl do Síně slávy uveden v hotelu Praha, kde letošní vyhlášení proběhlo a přihlíželi mu mimo jiné i všichni reprezentanti A-týmu.

V rámci večera ještě jednou padlo jméno Bohemians 1905. V kategorii Talent roku se do závěrečné nominace dostal i devatenáctiletý záložník Jan Morávek. Nakonec skončil druhý, předstihl ho jen útočník Necid. Jan Morávek se vyhlášení zúčastnil v rámci reprezentačního srazu "jednadvacítky". „Uplynulý rok byl z mého pohledu opravdu velkým přechodem mezi dospělé. Ocenění si velmi vážím a děkuji Bohemce i fanouškům, že mi dávají možnost hrát fotbal před tak skvělým publikem,“ vyzdvihl i přínos diváků Honza Morávek.