Kdo překoná vítkovický obranný blok?

Začíná slunný víkend, na jehož konci čeká Bohemku další druholigová prověrka. Z druhého konce republiky vyrazí v neděli ráno Vítkovice. Přijedou do Prahy, která bude žít návštěvou amerického prezidenta Obamy. Ale jen do 16:00. To americký prezident odjíždí a hodinu poté začíná ve Vršovicích zápas 21. kola mezi Bohemians 1905 a Vítkovicemi. „Máme za sebou zvláštní týden, protože se nám vraceli reprezentanti a každý den jsme vlastně trénovali v jiném složení,“ hlásí trenér Pavel Hoftych. Cseh se vrátil ze Slovenska zraněný, Morávek se po návratu z Egypta zapojil do tréninku ve středu, Ibragimov přiletěl po celodenní cestě z Austrálie v pátek odpoledne. Kromě A-týmu se o víkendu představí i rezerva – v sobotu od 16:30 v Kolíně.

Kdo překoná vítkovický obranný blok?

V týdnu už trénoval i kapitán Marek Nikl, který v minulém utkání chyběl kvůli zraněným tříslům, ale jeho start se případně potvrdí až o víkendu. „Na víkend jsme připraveni. Kvůli zdravotnímu stavu některých hráčů budou asi i nějaké změny v sestavě, ale to uvidíme až v neděli. Každopádně platí, že chceme vyhrát bez ohledu na naši sestavu,“ hlásí kouč Hoftych. Bohemka má před sebou čtyři zápasy v Praze, které by mohly o mnohém rozhodnout. „Asi nejtěžší krok bude právě proti Vítkovicím. Trenér Palička je známý defenzivním pojetím, bude hodně těžké se přes vítkovický blok prosadit,“ upozorňuje Hoftych, který s Paličkou působil v trenérském týmu.

Jako poslední se po reprezentačních „výletech“ připojil k týmu Aziz Ibragimov. Ve středu nastoupil v základní sestavě Uzbekistánu v Sydney proti Austrálii. Klokani vyhráli 2:0, Aziz před 60.000 diváky odehrál téměř sedmdesát minut. Dlouhá cesta okolo světa skončila v pátek odpoledne, kdy přistál na Ruzyni. „Uvidíme, v jakém stavu se nám vrátí. Přeci jen v posledním týdnu procestoval stovky kilometrů,“ dodává Hoftych.

Zápas s Vítkovicemi začíná v 17 hodin, brány stadionu se otevřou o dvě hodiny dříve. Ve fanshopu můžete pořídit i velikonoční pomlázku, která bude v prodeji i po zápase. Před fanshopem budou v prodeji vstupenky na další utkání se Spartou B, které se hraje v sobotu na Strahově. Jedna vstupenka stojí 50 Kč. Hned u vedlejšího stolu budou v prodeji sběratelské kartičky Společenství legend. O přestávce utkání s Vítkovicemi vstoupí do zeleno-bílé síně slávy další dvě legendy. Slavnostně je tam uvede sportovní ředitel Bohemians 1905 Jiří Steinbroch.

Nedělní podvečer v Ďolíčku slibuje mnoho lákadel a především dramatickou podívanou na hřišti. Přijďte do Vršovic a podpořte Bohemku v boji o postup.