D - žáci zvítězili v Doubravce 5:1

Mladé naděje Bohemians splnily svou povinnost a po svěžím výkonu plném jednodotekových narážeček a jiných pohledných kombinací zvítězily na půdě plzeňské Doubravky 5:1. Rozdíl ve skóre mohl být daleko propastnější, ale zejména v závěru utkání předčila efektnost v podání Klokanů potřebnou efektivitu. O výrazné převaze Bohemians svědčí poměr střel na bránu, který se zastavil na číslech 27:1 ve prospěch Pražanů. Gólově se blýskl David Čapek, sobotní střelec 4 branek.

D - žáci zvítězili v Doubravce 5:1

Zelenobílí na svého soupeře vlétli a od úvodních minut jasně dokazovali, kdože bude na hřišti pánem. Kombinace plné vtipných přihrávek přinesly své ovoce hned ve druhé minutě, kdy soupeř v tísni zahrál na roh. Po jeho zahrání se v tlačenici ve vápně nejlépe zorientoval David Čapek, který svým důrazem otevřel skóre utkání. Již o dvě minuty později to byl opět Čapek, který usměrnil dorážku a vršovičtí vedli již o dvě branky. Svůj čistý hattrick zkompletoval mladý šutér v minutě 18., kdy se za vápnem zbavil protihráče, natáhnul a jeho projektil zastavila až síť u tyče bezmocného brankáře. Poločasový výsledek 4:0 určila jedovka z nohy Marka Tomiče, která se od břevna odrazila přímo před Járu Kloučka, který zachoval chladnou hlavu…a hlavou doklepl balon do osamocené brány. To již ale fotbalisté Bohemians hráli dávno bez svých dvou opor. Ze hřiště se pakovali Brak s Trčkou, kteří laborují s drobnými šrámy.

Do druhé půle vstoupili lépe opět hráči od Botiče a svého soupeře přišpendlili k vápnu, v jinak pohledném areálu na periferii Plzně. Góly ale nepřicházely, i když některé šance po nich přímo volaly. Jenže Klokani si byli v těchto fázích zápasu většinou až příliš jistí a i z vyložených pozic vymýšleli pozice ještě vyloženější… Pak přišel jeden z nejkrásnějších okamžiků celé sezóny. Po sérii narážeček se míče zmocnil dnes znovu vysoce agilně hrající Klouček. Jára zvolil protisměrnou kličku, poslal své dva protihráče "na párek" a s lehkostí sobě vlastní načechral balon za penaltu na osamoceného Čapka. David na nic nečekal. Balon trefil ze vzduchu ve stylu velkých hráčů a kulatý nesmysl proletěl přes celou bránu až přímo do protilehlé šibenice. Úžasným fotbalovým momentem zaslala dvojice Klouček – Čapek přihlášku do ankety Gól roku a bezpochyby by se kluci neztratili ani jako "Borci na konec".

Poté ještě následovalo mnoho šancí Bohemians. Ty již ale zůstaly nevyužity, a tak lehce zazlobil nejlepší hráč soupeře, který skóroval po sérii chyb v obraně. Jinak dobře hrající Vodrážka neodhadl vysoký balon, stoper Skuček šel při souboji zbytečně na zem a soupeř zakončil ve stylu alá Švancara, takže Rohan gól chytit nemohl. Závěr utkání opět patřil fotbalistům Bohemians, ale místo kombinační hry začali někteří hráči hrát na sebe, a to škodilo závěru utkání z pohledu Pražanů. Bohemians zvítězili v Dobravce 5:1 a v příštím kole je v domácí premiéře na Vítkově čeká Jindřichův Hradec.

Sestava Bohemians: Roshan - Begić, Brak (18. Vodrážka), Skuček, Šulc (50. Kumprecht) - Klouček, Tomič (36. Szabo), Pejša, Trčka (20. Vltavský) - Čapek, Puczok (31. Ondongo)

Na své mladší spoluhráče výsledkově dobře navázali starší B - žáci, kteří v Doubravce prohrávali 0:1, ale brankami Jirky Lukáše a Davida Novotného výsledek otočili a připsali s i důležité vítězství v boji o záchranu.