Koledovali jsme si o to, řekl Hoftych

Poprvé v letošním kalendářním roce se v kabině Bohemky nekřičel vítězný pokřik. Zklamání a rozpaky se mísily z výkonu a z výsledku Bohemky. Klokani doma ztratili dobře rozehraný zápas s Vítkovicemi v poslední minutě zápasu, v nastaveném času vyrovnal vítkovický dorostenec Lukáš Klímek. „Jelikož jsme měli hodně zraněných, tak jsme s sebou vzali ještě tři dorostence. Jeden z nich nakonec rozhodl,“ usmíval se po utkání trenér hostí Vlastimil Palička. „Utkání jsme mohli rozhodnout už v první půli. Pak jsme nehráli dobře, přesto jsme měli obrovské šance. Tak dlouho jsme si koledovali, až soupeř vyrovnal,“ nehledal výmluvy trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

Koledovali jsme si o to, řekl Hoftych

V sestavě Bohemians stejně jako v Mostě chyběli Jan Morávek i kapitán Marek Nikl. „Honza Morávek se z Egypta vrátil s nějakou virózou, takže leží v posteli, ale příští týden už by měl být v pohodě. Dnes se ukázalo, že nám v domácím prostředí chybí dvojnásob, protože jsme nevymysleli žádný moment překvapení,“ přiznal po utkání trenér Hoftych. Nikl už byl na soupisce, ale natažené tříslo ještě nebylo dokonale vyléčené, proto ho znovu zastoupil Pávek. Také Vítkovice nepřijely s kompletním kádrem. „Rozpadla se nám prakticky celá obrana, chyběl i útočník Prohazska. Měl jsem jen jednoho hráče na střídání a toho jsem musel poslat na hřiště po půlhodině. Pomohli nám tři dorostenci,“ popsal stav vítkovického kádru kouč Palička.

Na trávníku to vypadalo, že větší ztrátu zaznamenali Klokani. Ve středu zálohy nastoupil místo Morávka Slezák, Vítkovice však dobrým pohybem nedávaly domácím příliš prostoru. Dlouhé balóny za obranu přinesly úspěch po půlhodině. Rychlík krásně našel Slezáka, ten si ve velkém vápně zpracoval míč pravačkou a levou hned vypálil. Míč krásně z úhlu zavěsil pod břevno. Při gólu se ovšem zranil a musel vzápětí střídat. „Dalibora při souboji při střele kopl hráč do nataženého lýtka a bylo to hodně bolestivé. Nemohl s tím dál hrát. Ale podle lékaře by to mělo být za pár dnů v pořádku,“ řekl kouč Hoftych ke zdravotnímu stavu Dalibora Slezáka. Bohemka po vstřelené brance ožila, dostala se do velkého tlaku, ale šance promarnila, tu největší poslal těsně vedle Jungr.

Po přestávce se více osmělily Vítkovice a dostávaly se díky rychlým atakům křídelních hráčů a útočníka Diviše často k zakončení. „Právě pohyblivý Diviš dělal našim stoperům problémy. Bohužel jsme přestali hrát ve středu pole, po celé šíři. Obránci si to neměli s kým dát a balóny se nám vracely zpátky. Jen Hartig byl schopen udržet míč,“ hodnotil trenér rozpačitý výkon ve druhém poločase. Přesto se Bohemka dostávala do vyložených šancí. Především trojice Jungr, Róth a zejména Strnad spálili tutovky, které se v Ďolíčku už dlouho neviděly. Útočný zmar dokonal v 80. minutě brankář Radek Sňozík. Strnad si špatně zpracoval míč před brankářem, balón odskočil k Jungrovi, kterého těsně před zakončením srazila k zemi dvojice vítkovických obránců. Penalta! Radek Sňozík s ní ale naložil hodně špatně, Vaclík míč lapil do svých rukavic. „Radek je číslo jedna na penaltu. Dosud byl stoprocentní. Nemyslím, že by to do budoucna mělo mít nějaké následky, dnes to zapadlo do celého zápasu. Neproměňovali jsme šance a někteří hráči měli vyloženější možnosti než je penalta,“ hudroval trenér Pavel Hoftych.

Fotbalový osud se přiklonil na stranu snaživých Vítkovic. V nastaveném čase se trefil střídající devatenáctiletý dorostenec Lukáš Klímek. Naběhl si na vápno do prostoru středních záložníků a z první propálil míč až do sítě. „Věřili jsme do poslední chvíle, protože jsme stále ohrožovali branku soupeře. Je to pro naše hráče velká odměna, hrát na Bohemce je pro každý tým svátek, což možná trochu ztěžuje pozici domácím,“ dodal Vlastimil Palička. Trenér Hoftych byl po výsledku zklamaný, ale zároveň nepropadal panice. „Dnes jsme opravdu nesehráli dobrý zápas. I přesto jsme si vypracovali dostatek šancí a měli jsme vyhrát. V předchozích zápasech jsme měli i štěstí, tentokrát se od nás odvrátilo. Máme stále náskok, teď se musíme rychle vrátit na vítěznou vlnu, abychom nedopustili takovou sérii jako na podzim. I když nám chybějí někteří hráči, máme natolik široký kádr, že se musíme s jejich absencí vypořádat,“ dodává trenér Pavel Hoftych.