Radek Sňozík poprvé nedal

Brankář Radek Sňozík je jedničkou určenou do branky i na penalty. Zatímco svůj úkol číslo jedna plnil proti Vítkovicím na výbornou, druhý úkol nesplnil. Poprvé v soutěžním zápase za Bohemku  neproměnil penaltu. „Stane se to i lepším hráčům, ale já jsem udělal všechno špatně. Ta moje penalta zapadla do celého nepodařeného druhého poločasu,“ přiznal Radek Sňozík. V 80. minutě byl ve velkém vápně faulován Jungr a v tu chvíli se Sňozík rozběhl přes celé hřiště, aby si připsal druhý gól v letošní sezoně. Bohemka vedla 1:0 a mohlo být jasno. Ale…

Radek Sňozík poprvé nedal

Sňozík si převzal míč z rukou vítkovického gólmana Vaclíka a postavil si ho na značku pokutového kopu. Diváci skandovaně tleskali. Vše jako tradičně. A pak všichni křičí gól! Tam se ale stroj zasekl a šest tisíc diváků v Ďolíčku jen vzdechlo. Spoluhráč Honzy Morávka z reprezentační jednadvacítky vystihl směr Sňozíkovy střely a míč chytil. „Hrál jsem to po zemi k tyči, ale dal jsem slabou střelu. Pak jsem musel běžet hodně rychle zpátky, aby z toho nebyl problém,“ popisoval Sňozík nejbližší vteřiny po neproměněné penaltě. Vítkovice hned založily rychlý brejk, který ale zelenobílí stopeři stačili odvrátit.

Sňozík je v pořadí hráčů určených na penaltu na prvním místě. „V tréninku i v zápase je vždy proměňoval s jistotou. Zatím na tom nemáme co měnit, uvidíme v budoucnu, ale Radek penalty vždy spolehlivě dával,“ důvěřuje dál brankáři trenér Hoftych. „Troufnul bych si na penaltu i v dalším zápase, ale samozřejmě je to na trenérovi,“ dodává Sňozík. „Laxností v zakončení jsme si o ten gól říkali. Jsme prostě blbci, takhle ztratit zápas,“ litoval Sňozík.

Černý konec po neproměněné penaltě přišel až v úplném závěru, kdy hosté vyrovnali. „Byl to střela z vápna, před sebou jsem měl hráče, myslím, že to Pávas ještě tečoval. Už jsme zase z hrušky dole a musíme vyhrát na Spartě,“ dodal Radek Sňozík.