V sobotu na Strahov. Čeká nás Sparta B

Na neoblíbeném místě a v netradiční čas. Tak nějak by se dal charakterizovat náš nadcházející souboj se Spartou B, ale lákadel je i přesto hodně. Již podruhé na jaře vyběhneme k zápasu v sobotu dopoledne. V prvním případě, v Sokolově, nás tento brzký úvod v cestě za třemi body  nezastavil. Věřme, že se tak stane i na Strahově, a my odčiníme zbytečnou ztrátu dvou bodů z posledního utkání s Vítkovicemi. Soupeři máme navíc po podzimu co vracet. V Ďolíčku jsme s ním remizovali 0:0, když jsme především v závěru zápasu zahodili celou řadu šancí. Tentokrát se proti nám postaví zcela jiné mužstvo, složené převážně z mladých nadějných hráčů. Fanoušci Bohemians budou mít vyčleněnu celou protilehlou tribunu, navíc zde bude otevřen i stánek s velikonočními suvenýry v barvách Bohemky, zajištěno je i občerstvení. Zápas začíná v sobotu v 10:15.

V sobotu na Strahov. Čeká nás Sparta B

Představovat našeho nedělního soupeře asi nemá cenu. Juniorský tým pražské Sparty se, jak vyplývá z jeho názvu, nemůže pochlubit nějakou slavnou historií ani současností. V nejlepším případě se může pohybovat na špici druhé ligy. Jeho hlavní úlohou je připravovat hráče pro elitní sparťanské áčko. V posledních letech se mu to však příliš nedaří. I když teď na jaře se v prvním týmu úspěšně zabydlel útočník Bony Wilfried, který ještě na podzim nastoupil za Spartu B v zápase v Ďolíčku.

V právě rozběhnuté sezoně se drží junioři Sparty zatím na chvostu průběžné tabulky. Se ziskem 23 bodů a pasivním skóre 23:25 jim patří třináctá příčka. Na patnácté, sestupové, místo mají sparťané přitom náskok jediný bod. Každý zápas je pro ně tudíž doslova existenční. Z dosavadních pěti jarních střetnutí vytěžili zatím slušných 8 bodů, za dvě vítězství a dvě remízy. Třikrát z toho však hráli doma, naposledy s trápícím se Sokolovem, který porazili 3:2. Trenér Zdeněk Svoboda byl sice spokojený se ziskem tří bodů, ale předvedená hra ho zvláště v prvním poločase, kdy se musel několikrát vyznamenat brankář Kozáčik, příliš nepotěšila: „Na můj vkus jsem tam viděl až moc chyb. Kluci byli nervózní. Přitom neměli důvod. Hráči trpí nevyrovnaností výkonů, což je dáno jejich nízkým věkem. Proto jsem moc rád, že i když náš výkon zdaleka nebyl ideální, dokázali jsme zápas dovést do vítězného konce.“  

V zimní přestávce opustilo mužstvo několik opor. Vedle již zmiňovaného Bonyho Wilfrieda především bývalý kapitán a stoper Pavel Mareš (ten přestoupil do Jihlavy) a záložník Marek Jungr, který si své věci přestěhoval z Letné jen o kus dál, k nám do Vršovic. Největší osobností mužstva, složeného vesměs ze samých mladíků věku kolem 20 let, je tak asi nový kapitán Lukáš Třešňák. Tento dvacetiletý útočník se díky své rychlosti a průbojnosti dostává do poměrně velikého počtu šancí, v posledních měsících navíc výrazně vylepšil jejich proměňování. Žádné významné posily z prvního týmu se v sobotu nedají předpokládat. První mužstvo Sparty hraje v pondělí veledůležité derby se Slávií a jen těžko budou chtít trenéři riskovat zranění některého z členů prvního mužstva.